Xsport

Xsport

fredag 26. september 2014

Utrolig nok hjemme!

Wow... Da var plutselig første ferien her. Tiden har gått så sinnsykt fort, jeg kan ikke forstå at det allerede har gått 6 uker, samtidig som jeg føler at jeg snart har vært på skolen et helt år. I dag hadde vi morgensamling kl.08 og gikk rett for å vaske frem til kl.09. Da vi var ferdig møttes alle i matsalen for å ha høstfrokost. Det var dekket på og pyntet med servietter, lys, blader og epler, det var skikkelig koselig. Vi fikk servert rundstykker, masse pålegg, laks, egg og melon. Under frokosten ble det også allsang, tale fra rektor, utdeling av blomster, film fra stippene og sang av Ellen og Oskar. Når vi var ferdig å spise slo plutselig realiteten inn, det var på tide å reise. Den ene etter den andre dro og jeg ble vel mer og mer nedfor etterhvert som det minket med personer utenfor hallen. Det er rart hvor lett knyttet man blir til folk når man bor oppå hverandre hele tiden. Etter et super raskt slag med biljard mot Sindre tok jeg bussen til Bergen sammen med Tonje, Ingrid Johanne, Karoline og Jørgen. Bussturen tok vel tilsammen 7 timer, så det meste av tiden gikk med til å prøve å sove. Da jeg kom fram i Bergen ble jeg møtt av pappa og Benjamin som hilste meg med norske flagg, det var kjempe gøy! Etter å ha stoppet innom butikken på veien og blitt satt ut av å bare høre bergensk rundt meg, kom jeg endelig hjem. For en rar følelse det var. Det var nesten uvirkelig. På en måte føltes det ut som jeg aldri hadde reist herfra samtidig som jeg følte at jeg bare var på besøk for så å sette meg på bussen igjen med en gang. Jeg fikk klassisk fredagsmiddag (hjemmelaget pizza!) noe jeg har lengtet litt etter, mens jeg fikk oppdatert meg på hva som skjer her hjemme. Aner ikke hvor mange ganger jeg har sagt "så rart" eller "shit" i dag, men det er vel mange nok. Gleder meg masse til å se alle folkene igjen denne uken, men kjenner at jeg også gleder meg masse å komme tilbake til skolen!

Mamma hadde lagt igjen en skjønn overraskelse til meg siden hun har reist med jobben og jeg tenkte det kunne være fint å dele visdomsordet fra kortet:

"Ta sjansen - er veien til frihet. 
Å le er å ta sjansen på å vise klovnen i deg. 
Å gråte er å ta sjansen på å vise følelser. 
Å møte andre mennesker er å ta sjansen på å involvere seg. 
Å uttrykke følelser er å ta sjansen på å vise ditt sanne jeg. 
Å fortelle dine ideer og drømmer er å ta sjansen på å miste dem. 
Å elske er å ta sjansen på å ikke bli elsket igjen. 
Å leve er å ta sjansen på å dø. 
Å håpe er å ta sjansen på skuffelser. 
Å forsøke er å ta sjansen på å mislykkes.


Men sjanser må taes, fordi den største faren i livet er å ikke ta sjanser i det hele tatt. En person som ikke tar sjansen på noe - gjør ingenting, har ingenting, er ingenting. Han unngår lidelser og sorger, men han kan simpelthen ikke lære å føle, forandre, vokse, elske, leve. Bundet til dette er han en slave, han har forspilt sin frihet.
Bare en person som tar sjansen - er fri!"

Ønsker alle fra skolen en riktig god høstferie så gleder jeg meg til å se dere igjen!

torsdag 25. september 2014

Straks ferie

Tirsdag endte opp med å bli en veldig lang dag. Siden jeg ikke har klart å løpe eller jogge, valgte jeg å ta det skikkelig med ro disse dagene, så når jeg skulle ha volleyball valgfag, endte jeg opp med å bare sitte å se på. Fikk øvd litt på å smashe da, men var ikke akkurat det samme. Det som var typisk også var at vi hadde volleyball med linjefag etter lunsj også, men var litt koseligere nå. Torkild sendte meg og Amalie for å hente soveposer, strikketøy og musikk slik at vi kunne sitte og være litt "humørspredere" på sidelinjen. Til tross for at det var ganske kaldt ute, var det kjempe gøy, vi fikk oss en god latter og fant til og med ut at jeg og Ole stipp hadde flere felles venner. Det var utrolig tomt på skolen om kvelden for det var bare Xsport, IBA og BOF som var på skolen, og IBA spiste ikke kvelds i matsalen. Det var rart at det var så stille på internatet, vi måtte faktisk gå rundt og leite etter folk!

På onsdag var skolen en spøkelsesby i forhold til tirsdagen. Klassen min skulle på terrengsykling, men både jeg, Amalie og Lisa kunne ikke være med. Siden de andre dro 09:30 og både BOF og den andre Xsport klassen også dro, var vi de eneste elevene på skolen (vi så i hvert fall ingen andre). Kjørte en egen styrke- og balansetrening på formiddagen, kjente det var veldig lenge siden jeg hadde trent slik. I løpet av ettermiddagen kom begge Xsportklassene, Hundekjøring og Emely tilbake fra tur, så det ble litt mer liv på skolen, men det var fortsatt ganske stille her. Jeg, Amalie, Renate, Emely og Daniel satt i stuen på Heimtun og hadde litt forskjellige spill, når plutselig Para også kom hjem rundt kl.23. Fra å være rundt 3 personer på hele huset, var vi sikkert halve huset om kvelden.

I dag er det en stor dag med hele 5 personer på skolen som har bursdag, der 4 av dem er elever og alle bor på Heimtun! Gratulerer så mye med dagen til både Renate, Jostein, Kristi og Synne! Dagen startet med morgensamling med sykt få folk, bursdagssang og så frokost. Etter å ha pakket litt reiste klassen til Beitostølen der vi skulle spille frisbeegolf og kjøre olabil. Det var iskaldt, jeg hadde vel 4 lag med klær på, men glemte helt kulden når vi fikk kjøre. De hadde en egen bane der vi ble dratt opp i bilene i et trekk for så å kjøre gjennom en liten bane. Det eneste vi kunne gjøre med bilene var å svinge og bremse, kan ikke si at jeg følte meg så trygg siden vi ikke fikk noe beskyttelse, men kræsjet bare én gang! Bestetiden min var vel på rundt 51, ett-eller-annet sekunder (var på den nederste halvdelen av resultatlisten), og vinneren var Synne stipp som hadde bestetid på 45-46 sekunder. Etter vi hadde kjørt, spilte vi en runde frisbeegolf på bane der mesteparten av tiden ble brukt på å prøve å finne igjen frisbeen i gress og busker. Da vi kom tilbake på skolen fikk jeg ryddet litt før middag og pakket litt ting til i morgen. Det er rart å tenke på at dette er siste kvelden her på skolen og at jeg skal hjem i morgen. Det blir en laaaaaaang tur hjem (7 timer sånn ca), men har fått kjøpt inn litt mat og skal heldigvis ta bussen sammen med Tonje. Det blir godt å komme hjem og se folkene igjen, så gleder meg veldig, men samtidig trives jeg utrolig godt her på skolen og har lyst å tilbringe mest mulig tid med denne gjengen.

mandag 22. september 2014

Fin bursdag

I dag ble jeg vekket av at telefonen ringte 07:30 og trøtt som jeg var skjønte jeg egentlig ingenting før jeg hørte synging i andre enden fra familien min. Dermed var bursdagen min i gang. Hadde planer om å la det skje veldig diskré, men her på skolen er det tradisjon at man blir sunget for. Så på morgensamlingen måtte jeg stå foran alle i foredragssalen mens de sang for meg. Herved mitt kleineste øyeblikk hittil på skolen.. Men men, jeg kom meg nå gjennom det og tror det ble glemt ganske fort. Vi hadde valg av elevrådsleder hvor Henriette fra den andre Xsport klassen ble valgt før det var tid for vasking og internattime. Fikk endelig åpnet presangene mine som sikkert har ligget på rommet en hel uke! Måtte selvfølgelig ha publikum siden det er flere som har spurt om gavene, så både Anja, Renate, Amalie, Sondre og Skage holdt meg med selskap mens jeg åpnet gavene. Etter lunsj var det frisbee ultimate der vi prøvde å spille litt i skogen, var sykt vanskelig og gøy, og klumsete meg klarte å falle i de fleste hullene på det lille området. Har hatt ganske vondt i lårene den siste uken, har ikke skjønt hva det er, men det er et problem siden jeg ikke klarer å løpe. Derfor måtte jeg stå over volleyballen siden jeg ble litt for ivrig på frisbeen (sånn går det når man liker sport). Etter middag fikk jeg skypet med familien hjemme, det var utrolig koselig! Skikkelig godt å få se dem igjen. Mamma hadde vært så grei å sende med kake til meg, så da ble det baking på kjøkkenet. Tror det var noen glade personer her på internatet når de fikk spise restene. Da vi hadde spist kveldsmat rigget noen av oss til i foredragssalen for å se "Hunger Games: Catching Fire". Alt i alt ble det en skikkelig bra dag! Kommer til å bli stiller her denne uken siden nesten alle klassene skal på tur utenom IBA, BOF og oss (som jeg vet om i hvert fall).

Legger ved et bilde av min kjære nabo (som ikke er det minste skummel)!!


søndag 21. september 2014

For et liv!

Torsdag begynte som vanlig med morgensamling og frokost. Siden jeg hadde elvekajakk på onsdag skulle gruppen min være på skolen og ha ulike aktiviteter frem til lunsj. Vi møttes i gymsalen og begynte med finsk og norsk kanonball etterfulgt av "det store sjøslaget", en lek som innebar å skyte en medisinball over på motstanderlagets side ved hjelp av andre baller. Etterpå øvde vi på ulike volleyballslag i par og jeg kunne allerede merke forbedring etter sikkert 100 slag. Vi avsluttet med fotball (ikke akkurat mitt beste felt), men det var gøy å ha mange ulike ting. Resten av dagen hadde jeg vel egentlig fri så mesteparten av tiden ble brukt til å bare slappe av så mye som mulig og samle krefter til resten av uken.

På fredag vasket vi internatet og så hadde vi linjefag igjen og da fikk eg prøvd å buldre for første gang! Ikke akkurat mitt beste felt det heller, tror ikke jeg klarte den nest letteste en gang.. Men men, nå har jeg prøvd det også! Etter lunsj fikk jeg hele vaskerommet for meg selv, så fikk vasket en del klær og ryddet litt på rommet (selv om vi faktisk har fått veldig mye skryt for hvor ryddig rommet vårt er). På fredags kveld var det tid for karneval! Det er utrolig hvor bra kostymer folk kommer med på så kort tid; minions, Batman, helmelk, banansplitt, siamesiske tvillinger, osv. Vi ble delt opp i grupper som skulle fremføre et stykke som viste hva slags kostyme alle på gruppen hadde og inkluderte en liste med ord. Det ble veldig mye latter og moro i løpet av kvelden!

Lørdags morgen startet med frokost før det bar avgårde til Fagernes hvor vi skulle ha idrettsdag som IP hadde arrangert. Vi var blitt delt opp i lag som skulle gå i forskjellige farger (jeg var på lag Hvit) slik at vi lett kunne skille lagene. Lagene måtte innom 9 ulike poster der det gikk på tid og poeng, blant annet fotball, stafett, ballkast, lengdehopp og frisbeekasting. Vi var der frem til ca kl.15 og kom hjem til grøt. Kl.20 var det klar for elevkveld med IBA. De hadde forestilling med sang, konkurranser, Løvenes Konge på 5 minutter og ikke minst dans. Jeg kan jo ikke unngå å nevne at Martin og Kristian danset Call on Me som ble etterfulgt av stor jubel! Etter elevkvelden fikk vi taco før vi var en gruppe på 11 stykker som dro på hyttetur på Beitostølen. Det var kjempe gøy og stemningen var på topp helt til vi la oss rundt 03:30.

I dag sov vi leeenge, tror ikke vi hadde frokost før rundt 13:00, men til gjengjeld var det en veldig god frokost! Vi hadde varme rundstykker, egg og kakao. Etter å ha ryddet litt dro mesteparten til Beitostølen for å kjøre olabil, mens jeg, Renate og Amalie var igjen på hytten og bare slappet av. Vi kom tilbake på skolen til middag som var kjempe godt (husker dessverre ikke hva det het), men vi fikk is med frukt og bær til dessert. Nå har vi egentlig bare slappet av resten av kvelden og spist kveldsmat. Det er rart å tenke på at for 5 uker siden kjente jeg ikke disse folkene i det hele tatt, men nå føles det ut som jeg har kjent de i flere år. Det er helt naturlig å bare henge sammen på rommene slik som nå når jeg og Anja har fått besøk av Martin og Sondre. Merker at jeg virkelig kommer til å savne denne gjengen når jeg drar herfra. Men gleder meg virkelig til å dele dette året med denne herlige gjengen!

onsdag 17. september 2014

Dagene forsvinner

Det er et ordtak som sier at tiden går fort når man har det gøy, og det kan jeg herved bekrefte. De siste dagene/ukene har bare sklidd inn i hverandre og jeg kan ikke huske hva slags aktiviteter som skjedde hvilken dag eller hvor lenge siden det er. Bare i dag har jeg sikkert spurt 5 ganger om det faktisk er onsdag. Vel, det tyder vel bare på at jeg ikke kjeder meg her i hvert fall!

På mandag hadde vi som vanlig info for uken, vasking og internattimer. Når jeg hadde frisbee 12:30 hadde vi en ny variant der vi i stedet for å skulle score inne i et lite område, var det bak en hel linje. Skal si vi løp! Var utrolig slitsomt og samtidig kjempe gøy! Fikk trent magemusklene også siden vi lo så mye av både feilpasninger og feil jubel! Etterpå var det sandvolleyball og kan faktisk merke at nivået er blitt høyere etter bare noen få uker. Det er ganske gøy når vi plutselig får til litt spill faktisk. Om ettermiddagen var jeg og Renate ute og kastet ball igjen, nivået har faktisk økt der også! Vi løp frem og tilbake når vi skulle ta i mot og hadde det kjempe gøy i over 1 time. Resten av kvelden er jeg ganske usikker på hva vi faktisk gjorde, regner med det var myyyyye snakking!

Tirsdag begynte med sandvolleyball kl.09 til 10:30 før vi hadde lunsj og så linjefag. Utrolig nok fikk vi faktisk vite hva vi skulle gjøre med klassen etterpå, vi spilte nemlig slåball! Og til tross for litt uenigheter om regler og slitne bein, var det kjempe gøy å spille! Vi skulle egentlig buldre også, men siden været var helt fantastisk så var vi ute hele tiden, som var nesten 3 timer! Ikke rart jeg holder på å få solbrilleskille.. Etter middag var vi en god gjeng fra hele skolen som samlet seg på grusbanen for å spille enda mer slåball. Det er dette som virkelig er fantastisk med denne skolen, det er så og si alltid noen som er med på å finne på noe gøy!

I dag var begge Xsport klassene blitt delt inn i 3 grupper. Jeg var på gruppe 1 og fikk dra på elvekajakk! Vi hadde noen kjempe flinke instruktører, Jørn, Simen og Andre, og vi møtte dem ca kl.10. Det var kjempe spennende, skummelt og ikke minst kaldt! Det første vi gjorde når vi kom ut i vannet var å bli veltet 3 ganger, de 2 første ble vi snurret opp igjen av Jørn, den siste måtte vi komme oss ut av kajakken selv. Hvis folk ikke var våkne fra før av, ble de i hvert fall lys våkne nå! Det var utrolig vanskelig å padle rett frem og sidelengs, men vi holdt på en stund med noen øvelser på stille vann, selv om jeg sikkert veltet (eller "øvde meg" som Jørn kalte det) 3-4 ganger. Så begynte vi å padle nedover elven. Det var litt av et kick når vi kom til strykene og måtte klare å styre kajakken unna steiner i tillegg til å faktisk holde oss flytende. Tror det var 6 eller 7 stykker som veltet, så vi måtte vente litt etterpå slik at alle fikk tak i kajakkene sine igjen. Til tross for at alle var våte og slitne, varmet solen kjempe mye og alle storkoste seg! Håper virkelig at vi skal få gjøre dette igjen! Amalie har bursdag i dag, så har vært med henne resten av dagen (vi var ikke tilbake på skolen før 16:15), vi har laget oss litt mat, vært på butikken og hjulpet Synne stipp på kjøkkenet med å bake litt. I går hadde også min kjære pappa bursdag, skulle så gjerne ha vært hjemme og feiret med han. Men jeg kommer hjem allerede neste fredag, gleder meg kjempe mye til å se folk igjen!

søndag 14. september 2014

Helg nr.4!

Denne uken har gått sinnsykt fort! Dagene bare flyr forbi! Fredag begynte med morgensamling, vasking og så linjefag. Vi har begynt med elevsamtaler nå, så Torkild kunne naturligvis ikke ha resten av klassen. Derfor hadde vi Johannes, en av stippene, og jeg kan vel si at det var totalt annerledes fra hva vi har gjort tidligere. Johannes har nemlig vært i marinen tidligere, så dere kan vel tenke dere til hva vi gjorde. Vi kjørte intervaller med brannmannsløft, trillebår, pushups, kryping og ikke minst planken. Det hjalp ikke akkurat at Johannes koste seg skikkelig med å presse oss, men det var gøy å ha gjort det i ettertid. Alle klærne mine var skikkelig skitne etter all krypingen, så de hvite sokkene mine har nå blitt brune... Etter en etterlengtet dusj var det lunsj og så valgfag. men jeg hadde jo fri da, så fikk vasket litt klær og slappet skikkelig av. Etter middagen kunne vi være med på Tour de Fjord, men vi var en gjeng som bare ble igjen på internatet siden vi var så sliten etter en lang uke. Jeg og Renate gikk ut og kastet litt fotball igjen, og så kom Sindre og Marius og kastet med oss. Plutselig ble det slått opp et vindu i 2.etasje i dusjen og der stod Martin med full musikk og danset! Vi begynte selvfølgelig å danse og synge med og plutselig var de 3 gutter inne i dusjen. Det høres sikkert ut som at jeg bor på et galehus, men det verste er at jeg er så vant til det at jeg egentlig ikke ble overrasket når det skjedde!

Lørdag hadde vi morgensamling kl.08 og frokost etterfulgt av et 4 timers seminar. Vi hadde besøk av Hans-Inge Fagervik som er en respektert musiker her i Norge. Hele seminaret var helt fantastisk! Han tok opp så mange viktige temaer som er blitt tabu å snakke om i dag, blant annet alkohol, narkotika, sex og selvbilde. Det var et kjempe sterkt foredrag og jeg skal ikke legge skjul på at tårene kom. Forrige helg fikk han faktisk kongens fortjenstmedalje i gull forrige helg for alt arbeidet han har gjort gjennom alle disse årene. Det er absolutt verdt å få oppleve et foredrag/konsert med han! Dere kan sjekke ut siden hans HER for å se verkene hans. Etter seminaret hadde vi egentlig bare en slapp lørdag. Hadde kjempe mye gangsperr i både armer og magen etter treningen på fredag, så var greit å bare slappe av. Kastet litt mer ball da med Renate før vi gikk til middag og senere elevkveld. Da var det hundekjøring som hadde ansvar for underholdningen og de hadde sketsjer, konkurranser og felles dans ("Have you seen my funky chicken" for de som kan den). Når underholdningen var ferdig fikk vi calzone og salat til kveldsmat. Vi var en liten gjeng som gikk inn for å spille biljard og høre på musikk, men ettersom stemningen ble kjempe bra klarte ikke jeg, Amalie og Renate og være der inne lengre. Så vi satte på musikken over høytalerne i gymsalen og begynte å danse for harde livet. Det var super gøy! Etter hvert kom det flere inn også og det ble kjempe bra stemning med sang, dans, basketball og volleyball og alt det folk hadde lyst til. Vet ikke helt hvor lenge vi holdt på, men jeg var skikkelig sliten etterpå. Så etter en god dusj med litt synging satte vi oss ned i stuen og snakket med en gjeng av de som bor her. Det var kjempe mye å snakke om og var vel ikke i seng før rundt 03:30.

I dag sov de fleste av oss leeeeenge. Det ble en sein frokost i 12-tiden og siden søndager er den eneste skikkelige fridagen vi har, har det vært skikkelig slapt her på huset, noe som egentlig var veldig deilig. Har bare vært på rommet og lest litt, spilt litt biljard og kastet ball i 1 time. Middagen i dag var hjortegryte med potetmos og grønnsaker og hjemmelaget sjokoladepudding med vaniljesaus til dessert. Nå skal jeg snart opp i hovedbygget og se kamp, så får vi se hvordan resten av kvelden blir!

torsdag 11. september 2014

Photobomb!

Her er noen tilfeldige bilder fra de siste ukene!

Teambuilding med 2.etasje på Heimtun

Rumpeldunk "Motsatt kjønn" - Skage og Nik

Klassen min i år!

Bli-kjent-tur til Gjendehø

Meg og Renate

Anja, meg og Anna Xia på Gjendehø


Rumpeldunk utkledning!

Rommet til Sondre og Skage etter de ble pranket....

Sandvolley i Fagernes



Nok en tur gjennomført

Jeg klarte selvfølgelig å glemme å blogge på mandag, og siden jeg har vært på tur uten noe form for nett, var det ikke så lett å få oppdatert bloggen akkurat. Mandag hadde vi frokost halv 9 før vi hadde morgensamling med viktig info for resten av uken. Etter infoen var det vasking og internattime hvor vi på Heimtun ble delt opp i ulike etasjer siden vi er så mange som bor her. På internattimen fikk vi beskjed om å skrive et brev til oss selv om hvilke mål vi har videre for dette året og hvordan disse første ukene har vært. Det blir spennende å se om jeg har klart målene mine og om jeg faktisk husker hvordan denne første tiden har vært. Når vi var ferdig med brevene var det lunsj og så valgfag. Greit nok at frisbee ikke høres ut som den mest aktive sporten man kan drive med, men fy søren så mye vi løper når vi spiller! Det ble skikkelig intervalltrening siden vi spilte 3 minutter om gangen med bare 5 spillere på hvert lag. Det hjalp litt å ha volleyball etterpå siden vi nå i begynnelsen bare øver på ulike slag for å få inn teknikkene, men når det først ble middag var jeg ganske sliten! Etter middagen var det egentlig ganske mye ventetid siden alle skulle ta portrettbilde. Resten av kvelden gikk også til pakking for neste dag var det avgårde på ny bli-kjent-tur!

Tirsdags morgen møtte vi til morgensamling kl.08 og pakket i bussene kl.09. Derifra kjørte vi oppover i fjellet til Gjendesheim. Der lesset vi all bagasjen ombord i en båt før vi begynte å gå opp Besseggen. Siden vi var alle elevene og lærerne fra skolen ble tempoet veldig variabelt, noen gikk fort lengst fremme mens andre kom tuslende bak. Vi (jeg, Renate, Kine og Amalie) gikk i behagelig tempo sånn midt inni, men til tross for greit tempo og flere pauser, for en lang tur det ble! Vi begynte å gå ca kl.11 og var ikke fremme ved overnattingsstedet før kl.18. Selve Besseggen tok ikke så lang tid, men vi toppet nemlig ikke der. Målet for turen var Memurubu, en stor turisthytte lengre inne i fjellet. Med vonde føtter, slitne rygger og lave forventninger til middagen (regnet egentlig med at vi kom til å få kokte poteter og halvvarme kjøttkaker) ble vi positivt overrasket når vi fikk servert 3 retters middag! Vi fikk aspargessuppe, litt forskjellig å velge mellom på hovedretten, og masse frukt, kake og sjokoladepudding til dessert. Kan ikke huske sist sjokoladepudding smakte så godt! Om kvelden fikk vi informasjon om morgendagen og så hadde Leirstad (det ene internatet) ansvar for underholdning. Selve hovedarealet på hytten ble stengt av rundt kl.23 så de fleste gikk og la seg, men jeg, Renate, Sindre og Daniel ble sittende i gangen og se på Sindre lure oss med korttriks. Regner med at et par overtrøtte personer som ler av nesten alt mulig var veldig lett å underholde.

Onsdag var det klart for frivillig opplegg. Man kunne velge ulike turer ut i fra hva man selv følte for og hadde lyst til. Man kunne blant annet dra på fisketur, en fjelltur på ca.5 timer og to lengre turer der den ene varte i 11-12 timer. Jeg skal ikke lyve og si at lange toppturer er min favoritt, så jeg så muligheten til å gå den korteste turen vi kunne velge. Den gikk innover i Memurubudalen og var ca 1 mil tilsammen. Det var helt fantastisk å bare gå en tur uten å tenke på tempo eller å nå frem i tide og faktisk bare nyte naturen og bare det å være ute i knallvær. Tror vi brukte ca.4 timer til sammen hvor 2 av timene var pauser. Tror både rygg og sjel hadde veldig godt av den turen. Når vi kom tilbake igjen til hytten spilte vi litt brettspill og sov mens vi ventet på at middagen skulle begynne kl.18. Vi fikk 3 retters nå også, og det var absolutt ikke feil med mer sjokoladepudding. Denne kvelden var det Skogtun som hadde ansvar for underholdningen med både mimelek og quiz. Stemningen var på topp før vi gikk for å pakke og legge oss.

I dag begynte dagen med frokost og nistesmøring før vi ryddet ut av rommene til halv 10. Været var helt fantastisk i dag også, så etter litt kortspill satt vi ute i sola og kastet ball. Det vil si jeg var veldig giret på å kaste ball. Skage hadde med seg amerikansk fotball som vi fikk låne, så jeg byttet vel på å kaste med sikkert 5 forskjellige personer. Holdt vel på i kanskje 2 timer før båten kom for de som ville ta den. Det var en god gruppe som gikk langs vannet tilbake til Gjendesheim, og var utrolig nok en liten gjeng som løp over Besseggen (hørte noen hadde brukt litt over 2 timer!!!). Da vi kom til Gjendesheim satte vi oss i bussene og kjørte tilbake til skolen for å komme rett til middag. Jeg hadde fått en superkoselig overraskelse når jeg sjekket posten etterpå! Jeg visste egentlig at mamma hadde sendt meg en pakke, men at den skulle være så STOR ante jeg virkelig ikke! I tillegg hadde jeg fått pakke fra mormor også, så jeg ble kjempe glad når jeg åpnet dem på rommet. Kjente at jeg savnet virkelig alle sammen der hjemme, både venner og familie og de vennene som jeg regner som familie (tusen takk for kransekake!). Det hjalp veldig at jeg fikk besøk på rommet, så vi var en liten gjeng som bare snakket sammen frem til kveldsmat 19:30. Etter det kastet jeg og Renate enda mer ball, aner ikke hvor mange kast jeg har hatt i dag, før jeg gikk på torsdagsmøte. Dette er et ukentlig alternativt møte for de som ønsker det, som tar opp ulike temaer og som kan minne litt om en slags gudstjeneste. Det var egentlig ganske fint å bare sitte der og kjenne på stemningen uten å måtte være aktivt sosial absolutt hele tiden. Nå har jeg bare slappet av på kjøkkenet og snakket med litt folk, men kjenner at jeg er skikkelig klar for sengen.

søndag 7. september 2014

3 uker har gått

Det var faktisk utrolig deilig med helg nå! Helt ærlig er jeg ikke helt sikker på hva som skjedde på lørdag, dagen gikk egentlig veldig fort. Vi hadde verken morgensamling eller seminar, så det ble mange slappe timer med film, biljard og musikk. Det var egentlig ingenting som skjedde før på kvelden når den andre Xsport klassen arrangerte elevkveld. Temaet var dating og kjærlighet så alle fikk beskjed om å stille i et antrekk de ville gått med på date. Det var pyntet med hjerter og stearinlys og det var underholdning i form av sketsjer, konkurranser og kleine flørtetips. Etterpå fikk vi kebab før vi gikk til stuen på Heimtun og bare satt og slappet av. Fikk høre senere at vi tydeligvis hadde fått besøk av en gjeng med fulle gutter som skulle låne toalettene, men de forsvant visst ganske fort.

I dag var det deilig å få sove ganske lenge i dag også. Vi hadde en slapp morgen etterfulgt av en rånetur til Beitostølen sammen med Renate, Frøydis, Amalie og kjæresten hennes Tommy. Jeg har prøvd å henge så mye som mulig på Amalie i dag siden vi ikke fant hverandre i går og begge fikk en smule seperasjonsangst. Vi kom tilbake til middag hvor vi fikk kjempe god kylling og sjokoladefromasj. Kl.18 hadde vi seminar, siden det hadde blitt utsatt fra lørdag. Seminaret var med Ine Wigernæs som hadde foredrag om kosthold og helse. Det var ganske interessant, til tross for at det tok over 2 timer.

Jeg får fortsatt ikke overført bilder fra kameraet mitt, men skal lage et eget innlegg med bilder jeg har fått fra andre folk, så må bare følge med!

fredag 5. september 2014

En lang uke!!

Vært lite blogging disse dagene, men har vært super travel! Tirsdag begynte med frokost og morgensamling før vi hadde valgfag kl.10 der jeg spilte sandvolleyball igjen. Kan trygt si at jeg kjente det i beina etter mandagstreningen, men må vel bare bli vant til det. Etter lunsj var det avgårde med den andre Xsportsklassen i busser rundt kl.14 hvor vi kjørte i 1 1/2 time til Jotunheimen. Der slo vi opp leir ved et vann og lagde 7-steins-ovn (tror den egentlig bestod av sikkert 30 steiner). Mens noen av oss bar steiner, lagde andre deig og pizzafyll som vi varmet i ovnene og det ble kjempe bra! Det er sjeldent at jeg har smakt så god pizza! Om kvelden satt vi rundt bålet og sang og snakket. Jeg kan helt ærlig si at jeg aldri har blitt så fort kjent med noen som nå. Etter bare 2 1/2 uke ligger vi allerede i klynger oppå hverandre og synger av full hals, det er ganske utrolig!

Onsdag ble vi vekket kl.07 for å pakke sammen alle teltene og rydde leirplassen, for så å kjøre videre inn i Jotunheimen. Der parkerte vi med Koldedalsvatnet for å gå opp Koldedalstinden på 1927 m.o.h. Jeg skal ikke lyge, det var en lang periode jeg angret veldig på å ha begynt på denne linjen. Det var et godt stykke av veien der en snegl hadde gått fortere enn meg. Men jeg kom meg faktisk opp og da var jeg såpass giret at jeg fant ut at jeg like gjerne kunne bli med opp på den andre toppen som var frivillig! Med friskt mot i sikkert 5 minutter var vi på vei videre opp til Hjelledalstinden på 1989 m.o.h.! Men med astma var det plutselig ikke like lett å puste vanlig lengre, så ble en del pauser underveis. Det var faktisk slik at den ene læreren ikke var sikker på om hun ville la oss gå helt opp til toppen siden det var veldig bratt og vi ikke hadde sikring, men jeg kom meg opp! Akkurat i det øyeblikket var det helt fantastisk å være på tur! Jeg var så stolt over å ha klart det at jeg måtte ringe pappa og fortelle om det! Så begynte nedstigningen... De som er mine nærmeste vet at jeg har slitt med ryggen et par år nå og jeg kan ikke akkurat si at turen hjalp så veldig. Har vel ikke hatt så vondt i ryggen på kjempe lenge, men til tross for astma og vond rygg kom jeg meg helt ned. Det som var utrolig kjipt var at vi hadde fått beskjed om at turen skulle ta til sammen maks 8 timer. Vi endte opp med å gå i 11... Så mange slitne kropper sovnet på bussturen hjem. Vi var vel ikke fremme før ca 23:30 og da fikk vi varmet opp middag som var hjemmelaget tomatsuppe og pannekaker. Jeg meldte meg frivillig til å ta oppvasken, så var vel ikke i seng før rundt kl.01.

Man skulle tro at når vi kommer hjem så seint så skal vi få sove litt ut neste dag. Men det skjer faktisk ikke. Torsdag var vi oppe til morgensamling kl.08 og så var det avgårde i buss i 2 timer igjen. Denne gangen dro vi til Hafjell på downhill sykling! Det var helt ekstremt! Fikk på oss full rustning og lånte hjelm og sykler, så vi så skikkelig proffe ut! Helt til vi begynte å sykle.. Det var ikke mange som hadde prøvd det før og det var rett og slett skikkelig skummelt i begynnelsen. Men for et kick det ble når jeg først prøvde å kjøre skikkelig! Den siste turen tror jeg at jeg smilte hele veien ned selv om jeg klarte å falle og skrape meg opp. Var helt fantastisk! Når vi kom hjem var det god mat med laks og salat og resten av kvelden tror jeg egentlig de fleste av oss brukte til å slappe av.

I dag var det opp igjen til kl.08, og etter frokost var det vasking av internatene. Deretter hadde vi linjefag kl.10 hvor vi spilte fotball nede på gressbanen, før vi dro opp til skolen til lunsj. Etter lunsj var det valgfag, men jeg har ikke fått noen valgfag om fredagen, så har vært med Renate og bare slappet av og snakket, og faktisk sett litt amerikansk fotball med Skage. Det som var veldig spesielt i dag var at vi skulle spille Rumpeldunk. Vi ble delt inn i lag som skulle kle seg ut i forskjellige temaer. Det var både indianere, troll, dalmatinere og gamlinger, og ikke minst min gruppe som het "Motsatt kjønn". Det som gjorde hele konseptet så bra var at faktisk alle hadde kledd seg ut og tatt helt av med kostymene! Vi løp rundt med koster og lagde heiarop og det var kjempe bra stemning. Har virkelig fått meg en god latter nå i kveld! Legger ved ett bilde Renate tok av oss, kan vel trygt si at vi levde oss inn i rollene!

Renate som fjortiss, jeg som motsatt kjønn

mandag 1. september 2014

Første skikkelige skoledag

I dag var vel egentlig den første mandagen som var "normal". Vi begynte med frokost 08:25 etterfulgt av morgensamling med info for uken og allsang (ikke det at sangstemmene var på topp). Da all infoen var gitt og stemmene sprukket, gikk vi på internattime for deretter å vaske ganger, dusjer og toaletter. Etter lunsj var det klart for valgfag. Vi hadde ganske mye å velge i, noen fag varte lengre enn andre, men jeg fikk i hvert fall frisbee ultimate og sandvolleyball etterpå. Tror aldri jeg har hatt så mye sand i klærne før, men sånn skjer vel bare når man slenger seg i sanden rundt 20 ganger. Etter middagen, som var blomkål med ostesaus og kjøttbiter, har vi vel egentlig bare slappet av. Det finnes jo selvsagt veldig mange treningsavhengige folk her som virker som de trener 24/7, så føler meg egentlig som den slappeste av de slappe. Men noen må jo være det også! Jeg har vært litt produktiv også siden jeg har pakket sekken for tur i morgen. Begge Xsports-klassene skal dra til Jotunheimen for å overnatte og gå topptur på onsdag, så det blir veldig spennende! Det kommer til å bli en spesiell uke her på skolen siden både Hundekjøring og Friluftsliv Adventure har dratt på tur og blir vekke i flere dager, så det er ganske tomt her nå.

Internatlivet her er hva man kan kalle sært eller rart, eller som noen av oss liker å si helt fantastisk! Huset vårt har blitt kalt et galehus, mest på grunn av oss i 2.etasje, og jeg skjønner godt hvorfor. Her blir det spilt mafia med heftige diskusjoner, senger blir veltet og folk blir låst ute *kremt kremt*. Senest i dag før lunsj ble det ballkrig med guttene rett over gangen som kommer til å etterlate noen heftige blåmerker. Heldigvis fikk ingen skader i fjeset, selv om det var veeeeeeldig nærme. Stemningen blir vel egentlig bare bedre og bedre, så er spent på hvordan det kommer til å være i mai!