Xsport

Xsport

tirsdag 28. oktober 2014

Photobomb fra familiedag!

Utrolig nok har jeg fått masse bilder fra lørdag takket være mamma som hadde med seg kamera, så her kommer en del bilder fra dagen!

Globalløp!!































Underholdning!!

Rektor og Hannes...




mandag 27. oktober 2014

Familiedag!

Ææææææh, nå er det en stund siden jeg har skrevet! Men så har det skjedd ganske mye også da, så nå blir det et innholdsrikt innlegg!

Solodøgnet gikk ikke akkurat som planlagt. For å fatte meg i korthet så var det ikke en god opplevelse i det hele tatt. Det regnet og sluddet, jeg fikk ikke tent bål, ryggen min begynte å verke med en gang, jeg gikk feil vei, det ble mørkt med en gang, og jeg endte opp med å ligge å vri meg hele natten etter å ha spist 5 kalde fiskekaker, litt kjeks og sjokolade. Onsdags morgen var alt vått og det var snø på bakken, så når jeg tok av meg hanskene i 2 minutter, kunne jeg ikke føle fingrene mine. Jeg møtte på Amalie som skulle tilbake til skolen, så da ble jeg med og vi var vel der rundt kl.15. Etter middagen brukte jeg kvelden på å pakke ut og bare ligge i sengen.

Torsdag hadde vi seminar fra kl.10 frem til middag med KFUK-KFUM. Det var veldig interessant, vi ble delt i 3 grupper som var innom tre poster som handlet om klimaendringer, fattigdom og Israel-Palestina konflikten. Det var utrolig uvant å sitte i ro og bare høre på masse informasjon i flere timer, det var nesten som å være tilbake på videregående. Om kvelden etter kveldsmat hadde jeg og Renate date der vi så "Vehicle 19" og spiste til vi rullet, mens de andre var på torsdagsmøte.

På fredag var det skikkelig vaske og rydde dag. Først vasket vi på internatet etterfulgt av psykologi frem til lunsj (gruppen min hadde mimeoppgaver). Etter lunsj var det dugnad der vi raket løv, hogget og bar ved, vasket presenninger og minibusser, osv. Om kvelden kom det mange familier som skulle på foreldredagen på lørdag. Jeg ble med min familie og spiste på Khalles Corner i Fagernes. Det var kjempe koselig å se dem igjen! Når jeg kom tilbake på skolen satt jeg og redigerte en bildevisning med god hjelp av Jostein til klokken var 01.

Lørdag var det familiedag! Kl.11 hadde alle linjene møte der vi fortalte foreldrene om hva vi hadde gjort hittil og hva som skal skje senere i år. Etter det var det klart for Globalløp. Vi var delt inn i 2 puljer, jeg "løp" i den siste sammen med Amalie, Lisa, Susanna, Margretha og Kari. Vi var "Felledusj", der alle gikk med håndklær og hørte på høy musikk. Det var skikkelig mange kule og kreative kostymer og stemningen var på topp! Etter løpet var det klart for underholdning. Det var konkurranser, dans, bildevisning, kor og trygghetsleker. Jeg vil si at det var veldig vellykket! Til middag fikk vi grønnsakssuppe og etterpå dro jeg og familien på bowling i Fagernes. Det var kjempe gøy, jeg klarte til og med å vinne første runden! Om kvelden kjørte jeg, Renate og Amalie en liten tur før vi spiste kveldsmat og satt oppe på bordtennisrommet resten av kvelden.

På søndag stod jeg opp litt seint, familien kom innom før de dro over fjellet. Det var rart å se dem dra igjen, det føltes liksom ikke helt riktig. Resten av dagen var utrolig slapp, jeg var skikkelig sliten etter en travel uke, så det ble mye lesing og musikk. Etter middagen fikk jeg spilt litt biljard med Sondre, jeg vant utrolig nok 2 ganger! Rundt kl.19 så jeg, Skage, Renate og Nik amerikansk fotballkamp i hålen, det var utrolig spennende og endte med at Skage reiste seg jublende opp midt under kveldsmaten. Etterpå var vi en liten gruppe som så Camp Rock i foredragssalen før vi la oss rundt kl.00.

I dag begynte vi med allsang, infomøte, vasking og internattime før lunsj. Etter det begynte de nye valgfagene der jeg har "Film i fokus". Vi har Manuel som lærer og skal se en ny film hver mandag som vi diskuterer og analyserer litt. I dag så vi "The Abyss", den var skikkelig bra, både musikken, effektene og skuespillerne, men det som ødela hele filmen var vel at det var med romvesener. Jeg var faktisk flink og trente i dag etter middag, så kan vel helt ærlig si at ryggen min har det ganske vondt akkurat nå. Men men, om et par måneder (i følge fysioterapeuten) er det vel verdt det.

tirsdag 21. oktober 2014

Ny uke!

Lørdag ble en lang og koselig dag. Begynte med frokost etterfulgt av seminar med Leger uten grenser. Det var veldig interessant og inspirerende. I løpet av dagen frem til middag spilte jeg bordtennis og sagaball med en gjeng oppe i hålen og så satt jeg og Renate på rommet og så "The Heat". Etter middagen (som var grøt som vanlig) skulle vi ha elevkveld med elevlaget. De er en gjeng tidligere elever som arrangerer samlinger for folk som har gått her før. Vi møtte k.18 i foredragssalen og fikk beskjed om at i stede for at de skulle ha show, måtte vi opp på scenen. Gruppene var de samme som i rumpeldunk og oppgaven gikk ut på å dramatisere en Disneyfilm med en ny vri. Gruppen min fikk "Wall-E" som nesten ingen hadde sett, så det ble ganske komisk. Alle innslagene var fantastiske. Noen danset til musikk (Peter Pan), sang opera (Tarzan), lagde en moderne vri (Askepott) eller hadde en liten tvist på historien (Hercules). Etter kveldsmaten spilte jeg, Kine og Nik biljard sammen med to gutter som var på besøk hos Jonatan. Det var rett og slett god stemning hele kvelden!

Søndag: "Ikke noe skjer i dag" - sitat, Martin.

På mandag stod jeg opp litt tidligere enn de andre for å gå til fysioterapeuten kl.08. Jeg fikk et treningsopplegg for ryggen min som jeg skal bruke en god stund, så satser på at det hjelper! Etter frokost hadde vi informasjon for uken før vi vasket og gikk til internattime. Vi er inne i en ny periode nå, Vinter 1, så nå blir det nye valgfag i tillegg til fellesfag. Etter lunsj hadde vi vår første 3D-veiledningstime. Det var ganske koselig og fikk lært en del om meg selv. Vi skrev ned verdier, drømmer, sterke sider og interesser. Deretter slappet jeg av på rommet og hørte på så kalt høy musikk, noe jeg fikk motbevist når Kristian viste musikkanlegget sitt. Etter det møtte jeg på Sindre og så ble jeg med han og Skage til Elkjøp i Fagernes. Middagen var fiskeboller i hvit saus, noe som var skikkelig godt, og etterpå spilte jeg litt volleyball. Resten av kvelden brukte jeg på å planlegge solodøgn, pakke og dra på butikken med Renate, Anja og Skage.

I dag begynte vi med de første fellesfagene, nemlig kristendom. Vi er blitt delt inn i grupper som skal rullere på ulike "temaer" og i dag hadde vi om tilgivelse. Det ble litt diskusjoner om hva tilgivelse er og små dramagrupper som fremførte små historier om tilgivelse fra Bibelen. 10:30 hadde vi korøvelse frem til lunsj, og etter det har jeg pakket ferdig tursekken. Nå har folk begynt med de nye valgfagene, men jeg har ingen valgfag på tirsdager. Nå kl.14 skal vi ha psykologi, det gleder jeg meg til! Har på følelsen at det kan bli veldig interessant. Etter middag i dag bærer det ut i skogen alene i 2 netter, kjenner at jeg har begynt å grue meg litt nå, men satser på at det går fint!

fredag 17. oktober 2014

Kanotur med fyrverkeri

Er en stund siden vi har vært på tur nå, men tirsdag reiste altså klassen på kanotur. Vi satt fra oss kanoene langs Dokkafjorden før vi kjørte til der vi skulle ha camp ca 5-10 minutter unna. Der la vi fra oss alle tingene og satte opp lavoer og telt før vi kjørte tilbake til kanoene igjen (ja, jeg vet, det var litt tungvint). For å få til en lang kanotur padlet vi motsatt vei av campen og heller mot Leira i sikkert litt over 1 time. Jeg padlet sammen med Lisa og Harald og vi hadde det skikkelig gøy! Før vi snudde hadde vi en spisepause og da var det allerede begynt å bli mørkt. Når vi skulle padle tilbake til campen fikk vi streng beskjed av Torkild at det ikke var lov til å lage noen lyder eller bruke lys mens vi padlet. Det var faktisk helt fantastisk. Vi så nesten ingenting, det var vanskelig å skille land fra vann og vi kunne nesten ikke se de andre kanoene før vi var nesten rett ved siden av dem. Alt vi hørte var bare hverandres åretak og noen av de få bilene som kjørte i området. Vi var heldige som hadde opplett hele turen selv om det var skyer mesteparten av tiden. Men etter å ha padlet en stund forsvant deler av skyene og vi kunne se opp på stjerneklar himmel. Det var magisk. Før vi kom frem til campen hadde Torkild gått i land og hentet bilen, så mens vi padlet videre og prøvde å finne ut hvor i huleste campen var, hadde han ordnet med lykter som han satt nede ved vannkanten og viste hvor vi skulle gå i land. Det var godt å bare kunne finne frem maten og slappe av siden vi allerede hadde slått opp teltene. Jeg og Nora var så heldig å få et telt for oss selv så det var god plass til begge. I løpet av natten regnet det en del i intervaller, men ellers hadde vi det kjempe fint.

Onsdag morgen våknet vi ikke før 11.45 (fordelen med å ha en lærer som er B-menneske) og brukte så og si resten av dagen bare på å lage mat. Jeg vet at det høres ganske sykt ut, men vi gjorde faktisk en del. Etter frokosten gravde vi en grop der vi la masse masse steiner oppi som skulle være "ovnen". Det ble gjort klar poteter og grønnsaker i aluminiumfolie og 3 store lammelår som ble marinert. Alt dette la vi oppi ovnen og la på "lokket" og lot det være sånn i 2,5 timer. Mens vi ventet på maten gjorde vi klart presenninger som skulle bli en badstue litt lenger inne i skogen. Guttene klarte til og med å velte et svært tre som vi brukte senere til å lage et stort bål. Det var skikkelig koselig siden alle fikk plass rundt og alle ble varme. Maten var helt ærlig nydelig. Kjøttet var helt gjennomstekt, potetene og grønnsakene var perfekte i tillegg til at vi hadde laget tyttebærsyltetøy av selvplukkede bær. Rett og slett et luksusmåltid! Når vi var ferdig å spise hadde Torkild og Petter kommet med den geniale planen at vi skulle sprenge boksemat. Så vi la først på en boks med mais på bålet som sprutet ut over nesten hele området, og deretter en boks med tomater. Vi fant tomater langt inne blant teltene morgenen etter... I tillegg lekte vi litt med talg og ild, noe som var virkelig ansvarsfullt med tanke på at vi var i skogen. Men men, det var en utrolig koselig kveld!

Torsdag våknet vi rundt kl.10 før vi pakket sammen leiren og lastet utstyret inn i bussen. Jeg, Amalie og Torkild kjørte tilbake til skolen med utstyret, før Torkild kjørte tilbake og padlet med de andre. Når jeg kom inn på Heimtun var selvfølgelig mesteparten av huset blitt pranket siden alle var på tur. Det hang klær overalt. Det begynte på kjøkkenet og gikk helt opp til 3.etasje. For å si det sånn, jeg og Anja var veldig lettet over at vi hadde låst rommet. Jeg brukte vel mesteparten av tiden frem til middag på å pakke ut, vaske klær og dusje. Etter middagen dro jeg og Amalie på butikken før jeg tok en tur innom keramikkverkstedet. Vi var en liten gjeng som satt på kjøkkenet og snakket etterpå, jeg trives utrolig godt med denne gjengen, det er som mitt andre hjem. Vi hadde dessverre ikke mer oppvaskpulver til oppvasken, så Martin var så smart at han tok i zalo. Vel, det var en del skum for å si det sånn! På kvelden var jeg med en gjeng opp i peisestuen og så "Frihetens regn", den var veldig bra og det var deilig å bare slappe av skikkelig.

I dag begynte med vasking som vanlig før vi hadde linjefag. Da begynte vi å planlegge solodøgn som vi skal ha neste uke. Det går ut på at vi skal gå alene i skogen og klare oss alene i 2 netter. Jeg er faktisk skikkelig giret og gleder meg veldig! Har tenkt å få presset meg men samtidig gjøre det til en fantastisk opplevelse! Etter lunsj har jeg hatt fri, så jeg har bare slappet av og snakket med folk. Nå i kveld har stippene arrangert filmkveld i gymsalen med overnatting for de som vil. Tror vi skal se "Limitless" om jeg ikke tar helt feil.
Ønsker alle en skikkelig bra helg!

mandag 13. oktober 2014

Til min #1 fan

Jeg vil først og fremst begynne med å beklage til Martin som har prøvd å få meg til å skrive et nytt blogginnlegg. Han har vel mast på meg i 3-4 dager nå, så i dag har jeg fått så mye tilsnakk av han at jeg endelig tok meg tid til å sette meg ned og skrive. Bare så det er sagt så er Martin min #1 fan her på skolen så det er takket være han at dere andre som leser bloggen får nye oppdateringer!

Torsdag hadde vi frokost før klassen dro i 1,5 time til Hallingdalen der vi var i Høyt og lavt klatrepark! Været var ikke akkurat til å skryte av, jeg følte nesten at jeg var tilbake i Bergen, men vi fikk faktisk opplett det meste av tiden. Det var ganske gøy å balansere og klatre flere meter over bakken og prøve zipline. De hadde 4 ulike baner vi kunne prøve hvor to av dem var i skogen. Vi var vel der frem til nærmere 15:30 før vi kjørte tilbake til skolen og spiste middag alene. På kvelden var det torsdagsmøte, men jeg og noen andre slappet bare av i stuen og hørte på musikk og snakket.

Fredag begynte som vanlig med vasking. Ikke akkurat den gøyeste måten å starte helgen på må jeg innrømme, men det må vel til. Etterpå hadde vi linjefag der vi planla kanoturen vi skal ha denne uken og Amalie ble til en hattifnatt, Etter lunsj slappet jeg bare av og vasket litt klær før jeg spiste middag. Når middagen var ferdig var jeg med Skage og Johanne, vi dro en liten tur til Fagernes før vi var med Sondre og så på masse bilder og bare slappet av. Om kvelden etter lunsj var det skattejakt ute i skogen bak Skogtun. Vi ble delt inn i lag som skulle løse oppgaver og gåter og ble skikkelig skremt av stipendiatene. Det var utrolig bra gjennomført og det var skikkelig spennende. Renate hadde endelig kommet hjem fra tur med HA, så fikk vært med henne også etter skattejakten.

Lørdag hadde vi ikke frokost før kl.09 som ble etterfulgt av korseminar. Det var den ene stippen, Sunniva, som var dirigent og vi holdt på helt frem til kl.14 med å øve. Vi ble delt opp i 3 grupper, alt, sopran og guttene. Jeg var utrolig nok sopran, og den siste økten er jeg ikke en gang sikker på om jeg sang siden stemmen min var skikkelig hes. Etter middag var vi på butikken og bare chillet frem til elevkvelden som Cuba hadde. Den var skikkelig bra gjennomført og utrolig morsom! Til kveldsmat fikk vi hamburgere og etterpå hang jeg, Kine og Renate på rommet mitt og hørte på skikkelig høy musikk. Det ble mye dansing og synging og tiden bare forsvant den kvelden egentlig. Vi hadde photoshoot og party i dusjen med Martin, utrolig underholdende. Tonje, Bea og Anna Lena kom også og var med oss, og plutselig ut av det blå var det så og si nakne gutter i gangen. Etter mye styr og masse latter rappet vi litt med Skage før vi fikk han til å spille gitar og synge for oss. Tror ikke vi la oss før klokken var nærmere 04.00...

Søndag var en skikkelig slapp dag. Jeg stod opp til frokost 09:30 og gikk rett og la meg igjen før jeg og Renate så film. Vi ble vel egentlig bare liggende på rommet mitt frem til middag og hørte på musikk og sang. Etter middagen slappet vi av enda mer med Kine før vi ble med Skage og så amerikansk fotball. Det er utrolig hvor lett engasjert vi kan bli i noe på så kort tid. Vi hadde til og med pc'en med opp i matsalen når vi skulle spise kveldsmat. Etterpå flyttet vi oss ned til Heimtun og så enda en kamp og bare snakket resten av kvelden.

I dag hadde vi langt morgenmøte før vi vasket og hadde internattime. På internattimen fikk alle utdelt en papptallerken som vi festet på ryggen og så skulle alle skrive positive ting om hverandre på dem. Det var skikkelig koselig å gøy å se hva folk hadde skrevet. Etter lunsj var det valgfag og siste gang med frisbee ultimate. Har egentlig lyst å bare spille det enda mer, men blir litt vanskelig når snøen kommer. Volleyballen ble inne i dag siden det var så kaldt ute, men det var like gøy selv om. Etter middagen fikk jeg og Renate låne fotballen til Skage og gikk opp i gymsalen og kastet litt før kveldsmaten. Nå har jeg fått dusjet og slapper av med Renate og Kine. I morgen reiser klassen min på kanotur, så er veldig spent på hvordan det går.

onsdag 8. oktober 2014

Godt å være tilbake


Mandag var det rart å stå opp til halv 9 og spise frokost med alle sammen. Siden vi vasket før vi reiste, slapp vi å vaske før internattimen og hadde heller valg av valgfag for neste periode som begynner om ca. 2 uker. Det var utrolig mange gøye valgfag og det var ikke lett å velge ut noen jeg hadde spesielt lyst på. Etterpå møttes 2.etasje til internattime der vi bare skulle leke litt og ha det gøy. Vi lekte noe som ble kalt "Skal vi bytte vann" og jeg tror ikke jeg har ledd så mye på ganske lenge. Folk falt på gulvet, satte seg oppå hverandre og en stol ble til og med ødelagt. Etter lunsj var det klart for valgfag igjen. For å si det sånn så var jeg egentlig ganske glad for at man løper mye i frisbee ultimate for det var veldig kaldt ute! Men det var kjempe gøy å få spille igjen spesielt siden vi har vært vekke 1 uke. Etterpå var det sandvolleyball som ikke akkurat var noe varmere.. Jeg og Amalie fikk i oppgave av Torkild å lage et program for klassen på tirsdag som vi skulle styre. Vel, jeg skal ikke lyge og si at jeg var fra meg av glede akkurat... Helt ærlig husker jeg ikke hva vi gjorde på kvelden, men regner med at vi snakket masse og bare hadde det kjekt!

Tirsdag begynte med morgensamling kl.08 før jeg hadde valgfag sandvolleyball kl.10. Det var ikke akkurat varmere i været og jeg og Emely endte opp med å spise middag med bestikket feil vei. Etter lunsj var det jeg og Amalie sin tur til å ha klassen i linjefag. Vi kjørte ulike øvelser for balanse, styrke i kjernemuskulatur, koordinasjon og spenst. Alt i alt klarte vi oss veldig bra tror jeg og det virket som om folk var fornøyd med opplegget. Etter middag vqr jeg så trøtt at jeg holdt på å sovne på rommet mitt, men fikk vært litt med Martin og Thea. Kl.21:30 var vi kjempe mange som samlet oss i den blå peisestuen for å se Ylvis så det var veldig kjekt. Skolen har egentlig virket ganske tom disse dagene siden både FA, HA, Cuba og den andre Xsport klassen er på tur.

I dag hadde vi Valdrissen! Det er et niathlon for Xsport, IBA, IP og Para der vi ble delt inn i lag som skulke konkurrere mot hverandre. Jeg kom på lag 3 samnen med Anja, Sara, Anna, Audun, Marius, Embla, Oda og Martin. Selve løpet begynte ikke før 12:30 så fikk et par timer til å kjenne på nervene. Vi begynte først med 3 lagøvelser som var hjulvelting, bæring av vannbøtte i hinderløype og trekking av minibuss. Deretter ble vi rangert etter plassering ut i fra resultatene og vi startet 30 sekunder bak det første laget. Niathlonet hadde disse øvelsene:
1. Løping (kort)
2. Sykling (langt)
3. Sykling (kort)
4. Svømming (100m)
5. Svømming (100m)
6. Løping (langt)
7. Presisjonskast
8. Løping (kort) + brenne stearinlys
9. Hjulvelting
Alle på laget skulle gjøre en oppgave hver. Jeg hadde presisjonskast der jeg fikk 5 forsøk på å kaste oppi et dekk med innebandyball et stykke unna. For hver bom måtte jeg ta en strafferunde rundt halve grusbanen. Laget vårt gjorde det kjempe bra og vi kom på 2.plass! Etterpå hadde vi fri resten av dagen så jeg har vel bare slappet av og lest litt. Nå etter kveldsmat var vi en del som samles i stuen på Heimtun og spilte Mafia. Jeg kjenner det er så godt å være tilbake!

søndag 5. oktober 2014

Back to school!

Jeg er tilbake!! Wow, selv om det føles ut som jeg har vært hjemme i en evighet var det som om jeg aldri hadde reist når jeg fikk møte folkene igjen nå i kveld!
Ferien forsvant vel egentlig i å sitte hjemme og å møte folk, men siden det ikke var ferie for de som bor hjemme i Bergen, ble det ikke så mye tid til å møte dem. Men fikk gjort litt da! Var på besøk hos Kristina, hadde filmdate med Sunniva, møtte Vegard i by'n og var med Benjamin på kino. På lørdag hadde mamma arrangert bursdagsfeiring for meg også, det var utrolig kjekt å se folk igjen. I dag hadde vi god frokost før familien kjørte meg til bussen som jeg tok med Ingrid Johanne kl.11.15. For å si det sånn det ble en lang tur.. Vi måtte bytte buss 3 ganger til sammen og var ikke fremme i Leira før kl.19.20. Når jeg kom opp på internatet var det allerede kommet en del folk og det var så kjekt å se dem igjen! Det ble masse klemmer og snakking før vi gikk opp til kveldsmat. Etter det samlet vi oss i stuen på Heimtun og satt skvist 7 stykker i én sofa og snakket om skjulte talenter, jobbing på ICA og perfekte tær. Det føltes ikke ut som jeg hadde vært vekke fra disse folkene en eneste dag. Men siden det har vært en lang dag og det er blitt ganske seint har en del gått for å legge seg. Kjenner jeg gleder meg skikkelig til i morgen når vi kommer ordentlig i gang igjen!