Xsport

Xsport

lørdag 20. desember 2014

Home for Christmas

Mandag begynte med frokost og en grundig vask med sjekk på internatet, inkludert tømming av kjøleskapet og henting av klær i vaskekjelleren. Det var rart å vite at det var flere uker til vi skulle tilbake igjen her, men jeg prøvde å ikke tenke på det alt for mye. Etter lunsj var det siste gang med "Film i fokus" og vi så "Dead Poets Society" en av de fineste filmene jeg vet om. Den forteller en historie om mot, det å tørre å gå sin egen vei og ikke bare følge strømmen. Det er ikke så mye action (for å si det sånn, nesten ingen av guttene gadd å se filmen), men en absolutt fantastisk film som kan inspirere. Vi hadde julemiddag kl.16 hvor vi fikk risgrøt med mandel, det ble sunget sanger, julehistorier etterfulgt av samling i gymsalen. Der fikk vi vite hvem som var vår hemmelige venn (fikk gave tidligere på dagen!) før vi gikk rundt juletreet og sang julesanger. Det var kjempe fint og koselig! Så var det klart for håndballkamp i peisestuen. Skal si stemningen er til å ta og føle på! Det er utrolig hvor mange engasjerte folk det er her på skolen! Etter kveldsmaten dro jeg på rommet for å pakke til tirsdagen og fikk en del besøk i løpet av kvelden. Vi ble en gjeng som samlet oss på kjøkkenet og spiste, hørte på musikk, sang og bare snakket, før noen av oss stakk opp i gymsalen hvor det var arrangert nattcup i fotball. Det var ikke så veldig mange lag med, men det var bra stemning og gøy å se på, i tillegg til at jeg ville få tilbrakt mest mulig tid med folkene her før morgendagen.

Tirsdagen var det bare én ting på programmet; julefrokost. Det var masse god mat satt frem, vi sang litt julesanger, rektor hadde tale og alle hadde det kjekt. Så var det klart for den triste delen. Rett etter frokosten dro de fleste for å pakke i bilene eller gjøre seg klar til Oslo bussen, så det var kaos for det var folk over alt og umulig å holde styr på hvem som hadde dratt allerede. Så etter å ha løpt litt frem og tilbake i vill panikk (trodde Martin allerede hadde dratt) fikk jeg sagt hade til så og si alle *kremt* Sindre *host host*. Og så var skolen stille. Det er en av de mest tomme følelsene jeg noensinne har hatt. Vi var bare en liten gjeng igjen som skulle ta toget til Bergen og siden det ikke var noe å finne på, så vi like gjerne på tv i den blå peisestuen. De fleste av oss fikk heldigvis reist samlet på toget, noe som var veldig greit siden det var trøbbel på linjen og vi ble over 1 time forsinket, men det var en rar følelse å gå av toget i Bergen. Misforstå meg rett nå, jeg er veldig glad for å være hjemme i julen og få vært med familien min, men jeg trives ufattelig godt på skolen og kommer til å savne mange av folkene der.

Slenger med ett bilde fra juleballet av meg og mine fine dater!
Meg, Aleksander og Målfrid - Trekløveren
Benytter også anledningen til å ønske alle sammen, både store og små, en fantastisk jul og et godt nyttår!

søndag 14. desember 2014

Juleball

Fredag startet som vanlig med vasking før vi hadde den aller siste psykologigruppen før jul med Hanne. Vi snakket om det å være en hjelper, en som kan se og støtte andre når de kanskje ikke har det så lett og ting vi syntes var viktige for å vise at du lytter. Etter lunsj var det klart for swing der vi bare danset og koste oss og lærte én ny tur. Stemningen var på topp med tanke på at vi visste at disse trinnene kunne vi bruke på ballet. Før middag var jeg så heldig som fikk klippet meg hos Margretha, hun var utrolig flink og det var koselig å bruke litt tid borte på Leirstad nord siden jeg ikke er der så ofte. Etter middagen var jeg med Amalie og Tonje O og prøvde kjoler, lakkerte negler og dro til Fagernes for å kjøpe sko til meg (siden jeg var smart å la de bli igjen hjemme på Askøy). En skikkelig jentekveld med andre ord som jeg ærlig talt ikke kan huske å ha hatt så mye før.

Det var hardt å stå opp lørdags morgen, for siden det var Luciadag våknet jeg 04.06 av at stipendiatene kom syngende inn på rommet med lys, hvite kapper og lussekatter som de la på dynen. Skal si jeg var overrasket når det plutselig var masse folk som sang av full hals bare en halv meter fra sengen! Men jeg kom meg greit gjennom morgenen og videre på seminar. Det var ett av de beste seminarene vi har hatt! Det handlet om sosiale medier og hvordan vi blir påvirket av det som holdninger, mobbing, kroppsbilde, osv. Jeg husker dessverre ikke hva foredragsholderen het, men han var fantastisk til å formidle og få oss engasjert. Seminaret varte til ca. 11:45 og deretter forsvant så og si alle til rommene sine eller i dusjen for å gjøre seg klare til ball. Det ble utrolig mye trafikk inn på vårt rom siden Anja var så snill og hjalp andre med å krølle håret, så det ble kjempe mye latter og etter hvert stress inne hos oss. Steffen kom jo også på lørdag for å være med på ballet og han hadde vært så grei å kjøpe blomster til både Anja og meg!

Kl.16 var det klart for juleball og skal si komiteen hadde slått på stortrommen. Både hålen, bordtennisrommet, gymsalen og ikke minst matsalen så fantastisk ut. Vi minglet litt i hålen frem til middagen og det var rart å se at alle sammen hadde pyntet seg i kjole eller dress. Bordoppsetningen var kjempe bra og jeg havnet på bord med Lene, Kristian, Nora, Emma, Torgeir, Amalie, Kine, Marius, Vilde Mari og ikke minst datene mine for kvelden, Målfrid og Aleksander. Lærerne var servitører for kvelden og vi fikk masse god julemat og dessert. Det var til og med toastmastere, leker, musikk og herrenes- og damenes tale. I tillegg hadde vi fått utdelt ulike roller vi skulle ha under middagen som ingen andre visste om. Folk måtte skåle hver gang noen sa jul, stryke daten på låret under hele middagen, spise fra andre sin mat, klappe hver gang noen sa Bingo, annonsere når daten gikk på do, osv. Den verste var vel kanskje Synne stipp sin siden hun måtte reise seg over 100 ganger hver gang en person reiste seg fra bordet. Jeg hadde en ganske grei og enkel en siden jeg bare måtte passe på at naboen aldri gikk tom for vann, så jeg var fornøyd med den! Etter middagen danset vi polonese og endte opp i gymsalen hvor de begynte å spille masse swing musikk. Hele kvelden var rett og slett kjempe gøy! Jeg fikk danset masse med både Renate og Sindre, det var dessertbord og jeg fikk tatt bilde med datene mine og klassen. Etter hvert gikk musikken over til så kalt "syre" eller "rave" og da tok folk helt av. Når kvelden nærmet seg slutten var det kåringer av "danseløve/løvinne", "klovn", "beste innbydelse", "knoll og tott" og "ballets konge/dronning". Etterpå fikk vi litt calzone til kveldsmat og så kunne folk sitte og snakke eller legge seg som de ville. Jeg tok vel så og si ingen bilder den kvelden siden jeg bestemte meg for å la mobilen ligge i jakken, men jeg skal få lagt ut noen bilder som andre har tatt.

I dag sov jeg så lenge som mulig siden jeg var ganske sliten etter ballet før jeg gikk ned på kjøkkenet for å spise litt. Etterpå dro jeg en tur opp i den blå peisestuen og så fotballkamp United-Liverpool, en veldig viktig kamp for mange her på skolen. Jeg har også gitt en liten gave til min hemmelige venn (etterlyser forresten min!) og slappet av på bordtennisrommet. Vi fikk muligheten til å se på en konsert som var i gymsalen med et lokalt kor som het KURVE (tror jeg). De var utrolig flinke og det var mye bra sang. Nå om kvelden har jeg bare slappet av, dagen har vel egentlig bare forsvunnet føler jeg. Ganske rart å tenke på at det er bare 2 dager til jeg skal hjem på juleferie og så er det avgårde til Østerrike i januar.

torsdag 11. desember 2014

Bare 1 uke igjen

Merker virkelig at denne bloggingen blir sjeldnere og sjeldnere. Men sånn er det vel bare når det skjer så mye her. Onsdag forrige uke var jeg jo her på skolen mens klassen var på tur, og siden alle de andre klassene dro på dagstur i tillegg, benyttet jeg sjansen til å male på styrkerommet. Jeg brukte en stor del av dagen før middag og før kveldsmaten til å jobbe med det, og ble utrolig nok ferdig med del 1 som var Supermann. 


Ble ganske fornøyd med tanke på at det ble gjort på et par timer og har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger! 

Torsdag skjedde det ingenting for meg før etter lunsj siden klassen fortsatt ikke var tilbake, men når Anja kom ble det kjempe bra julestemning på rommet siden Sondre og Jostein kom og sang julesanger med oss før vi dro til perling. Skal si folk har blitt drevne og effektive på å lage ting nå! Om kvelden møtte jeg Bjørnar i matsalen og hjalp han med å skisse til et pepperkakeprosjekt han har. 

Fredag startet med vasking og psykologi før lunsj hvor vi hadde Hanne og snakket om fobier og følelser. Det var utrolig lærerikt og jeg følte jeg fikk en forståelse for hvorfor jeg reagerer ulikt på ting og hendelser. Etter lunsj var det klart for swing igjen der vi fikk prøve på ulike løft (blant annet "nakkeknekkeren") noe ikke alle turte, eller i mitt tilfelle ikke fikk lov til (mamma og pappa, dere bør være glad for at Anja passer på meg). Vi ble igjen et par stykker og danset litt videre, før jeg og Bjørnar lekte oss i gymsalen med basketball, badminton og frisbee. 

Denne helgen ble seminaret avlyst så både lørdagen og søndagen ble to lange dager. Lørdag sov jeg lenge før jeg møtte Amalie, Renate og Bjørnar for å begynne å bake til prosjektet hans. Det skal bli en stor pepperkakeborg, så vi stod vel på skolekjøkkenet i over 5 timer og lagde delene. Etter middagen hadde Xsport 1 elevkveld, noe som ble litt annerledes enn ellers, vi hadde nemlig "grensesmugling". Vi var blitt delt inn i lag og poenget var å finne gjenstander vi skulle smugle uten å bli tatt av vaktene som patruljerte. Dette var absolutt ikke noe for meg (hjelper ikke å være lettskremt samtidig som jeg ikke er så glad i den typen spenning), så jeg og Renate fikk se film med BOF i stede i den blå peisestuen. 

Søndag begynte med sen frokost og dekorering av styrkerommet. Motivasjonen var ikke på topp når jeg ikke fikk det helt som jeg ønsket, så dro heller til gymsalen og danset swing med en del andre. Etter god middag dro jeg opp igjen til styrkerommet og malte videre, men ble dessverre kastet ut når klokken nærmet seg 23. 

Mandag fikk vi velge fag vi skulle ha på juleverksted, så det tok litt tid, men vi kom oss igjennom og fikk både vasket og hatt internattime. Etter lunsj så vi "Matrix" i "film i fokus", en film jeg egentlig ikke helt skjønner meg på, men som jeg kan forstå at andre kan synes er bra. Om kvelden tilbrakte jeg tiden på styrkerommet igjen, men uten å klare å bli ferdig da heller. 

Tirsdag og onsdag var det juleverksted, men det vil jeg ikke fortelle så mye om siden det ble produsert litt julegaver til de der hjemme. Men jeg kan si såpass at jeg fikk prøve noe nytt og at det var kjempe gøy! Onsdag kveld ble jeg faktisk ferdig med del 2 av styrkerommet, jeg malte Wonderwoman, noe jeg utrolig nok ble veldig fornøyd med. 


Etter kveldsmaten var det klart for "Åpen mic" som vi har hatt tidligere der folk sang og spilte musikk. Jeg klarte å manne meg opp til å faktisk gå opp til mikrofonen og lese en tekst jeg skrev på videregående. Dette året for meg handler jo om å utfordre meg selv, og siden jeg hater å snakke foran folk var det en perfekt anledning å tøye litt grenser. 

I dag på morgensamling fikk vi presentert valgfagene for etter nyttår. Det er utrolig mange spennende fag og jeg føler at det er ganske vanskelig å velge bare noen. Siden det var siste dagen med linjefag samlet hele klassen seg oppe hos Torkild og spiste god frokost sammen. Vi hadde til og med taler som guttene og jentene hadde skrevet til hverandre og stemningen var bare kjempe bra! Kl.13 var det klart for avslutning av kristendomfaget med en julegudstjeneste. Vi fikk høre juleevangeliet, sang sanger, hadde nattverd, og presten som var med oss var veldig flink. Etterpå var det siste timen med "Perling for viderekomne" så masseproduksjonen tok litt av. Etter middag hadde jeg elevsamtale med Torkild før jeg så "Jul på månetoppen" og dro ned på internatet. Spenningen den siste uken har vært til å ta og føle på siden det er juleball på lørdag og alle guttene skal be ut jentene. Og for en kreativ gjeng med gutter! Det har vært så mange morsomme og spennende innbydelser at jeg har nesten ikke ord. Jeg har selvfølgelig vært spent på hvem jeg skulle gå med og ikke minst måten jeg kom til å bli spurt på. Før kveldsmaten satt jeg, Amalie og Anja på kjøkkenet før Anja ga meg beskjed om at jeg måtte gå opp på rommet. Jeg var veldig forvirret, men da jeg kom opp stod døren på gløtt og jeg kunne høre musikk. Da jeg åpnet døren helt lå det masse roseblad på gulvet, det var tent stearinlys og sangen "You're beautiful" ble spilt i bakgrunnen. Midt i rommet stod Aleksander i dress med ryggen til og 3 røde roser. Jeg ble ganske sjokkert og trodde ikke helt det jeg så, men han gikk ned på kne og spurte om jeg ble med på ballet. Det var utrolig koselig og jeg sa selvfølgelig ja! Jeg fikk også vite hvem den andre jenten er som vi skal gå sammen med, nemlig Målfrid. Tror virkelig at ballet kommer til å bli super bra, gleder meg til å gå med de to! Etter kveldsmaten samlet vi oss en gjeng i den blå peisestuen og så håndballkampen mellom Norge og Danmark, før jeg, Anja og Amalie satt oss på kjøkkenet igjen før vi la oss.

tirsdag 2. desember 2014

Snart juuuuul!!

Denne uken har virkelig gått fort! Må ærlig innrømme at jeg ikke husker alt som har skjedd, men jeg får ta hovedtingene som har skjedd.

Lørdag forrige uke dro hele skolen til Beitostølen for å se Beitosprinten. Vi hadde med oss masse plakater og vi stod en hel flokk sammentrykket i en sving, så vi fikk ganske mye oppmerksomhet. Været var helt fantastisk, vi kom akkurat over tåken og det var strålende sol så humøret var på topp. Det var til og med et par av jentene som ble bedt med på juleballet på tv, så hvis dere fulgte med på NRK så dere nok garantert noen fra skolen vår! Om kvelden var det FA som hadde arrangert en litt annerledes elevkveld hvor vi ble delt inn i ulike lag og måtte løse ulike oppgaver for å redde vinteren før den forsvant. For å si det sånn, vi reddet vinteren for på søndagen begynte det å snø for alvor. Det snødde hele dagen, men jeg holdt meg for det meste inne i varmen og bare slappet av og tegnet litt.

Mandag begynte så klart med vasking og internattime der det var stipendiatene som skulle snakke med oss i stede for en lærer. Vi snakket om miljøet her på skolen og hvordan det vil bli fremover etter jul når folk begynner å reise. Under lunsjen fikk jeg beskjed om at jeg skal få lov til å dekorere styrkerommet her på skolen. Jeg er sykt spent og nervøs siden dette ikke er et kunstprosjekt, men noe som faktisk mest sannsynlig kommer til å være der lenge. Etter lunsj hadde vi "Film i fokus" og så "Inception" med Leonardo DiCaprio i hovedrollen. En fantastisk film (om du spør meg) som jeg har sett flere ganger og enda ikke blitt lei. Etter middagen hadde volleyballagene en liten turnering for å øve seg til NM kvalifiseringen. Det var ganske gøy å se hvor mye folk har utviklet seg på så kort tid. Om kvelden så jeg og Skage filmen "Blues Brothers", en enda bedre film enn "Inception" som har utrolig bra musikk!

Tirsdag var det kristendom før lunsj sammen med Manuel. Han var dessverre syk, men vi hadde allikevel skuespill i gruppen om Josef og Maria. Det ble noen morsomme tolkninger med nynorske replikker og terapeuter. Etter lunsjen skjedde det ingenting før psykologien kl.14.10 og resten av dagen brukte jeg på å prøve å planlegge hva jeg skal gjøre på styrkerommet.

Onsdag morgen reiste begge Xsport klassene, IBA og FA til et hyttefelt hvor vi akte, stod på ski, lagde hopp og grillet pølser. Været var kjempe fint og vi hadde det utrolig gøy med å leke oss i snøen (det ble en del knall og fall) og stemningen var kjempe bra! Vi kom ikke tilbake før til middag og etter det så jeg, Tonje P og Emely på at Mixlaget i volleyball trente.

Torsdag var jeg ikke helt i form, så gikk glipp av en langrennsøkt med klassen. Klarte å komme meg til kristendommen etter lunsj hvor vi kom til Andreas sin gruppe der vi diskuterte kristendom og vitenskap. Sånne spørsmål blir nesten for store for meg så jeg gikk resten av dagen og funderte på meningen med livet og hvordan verden ble til. Etter perling spiste vi middag før jeg så og si kollapset i sengen frem til kvelden når det var håndballkamp på tv.

Fredagen etter vasking hadde vi psykologi igjen med Christer, han er skikkelig flink til å fortelle masse historier om pasienter han har hatt selv og det er veldig interessant. Vi har fått høre om folk med depresjon, tvangstanker og fobier, det er utrolig sterkt til tider. Etter lunsjen skulle vi ha swing, men rektor var ikke der så det ble frivillig. Det var meg, Sindre, Emma, Solvor og Bjørnar som stilte og vi danset vel i 3 timer (frem til middag) bare på gøy. Jeg ble utrolig sliten, men det var kjempe morsomt å danse, jeg fikk til og med lært litt boogie! Så etter middagen skjedde det beste i hele helgen; Sunniva kom på besøk! Var utrolig godt å se henne igjen, samtidig som det var litt rart å være med henne her i Valdres. Helgen ble veldig intens og annerledes, det begynte fredags kveld med konkurranse mellom internatene. Det var om å gjøre å pynte stuen på internatet finest til jul, og skal si Heimtun tok helt av. Vi klarte til og med å vinne konkurransen og fikk derfor kakao og krem på deling.

Lørdag var det klart for Godhetsdag! Det er en tradisjon her på skolen hvor gjør ulike ting for å glede folk i Leira og Fagernes, blant annet å synge på gamlehjemmet, dele ut gratis gløgg og pepperkaker, pakke inn gaver og kle oss ut som nisser. Jeg og Sunniva hadde ansiktsmaling på senteret i Fagernes og det ble veldig vellykket. I begynnelsen var det nesten ingen som kom til oss, men til sammen kom det over 20 unger og ville bli malt. Det var veldig gøy å se hvor glad de ble når de var ferdig. Resten av dagen var vi ganske slitne så vi slappet en del av og spilte litt biljard og bordtennis. Så stod elevkveld for tur. Denne lørdagen var det IP som hadde ansvaret og de tok den helt ut med blant annet ballett, sang og stripping. Det ble en utrolig morsom avslutning på kvelden før vi gikk og la oss tidlig.

Søndag ble litt mer aktiv enn vanlig. Vi stod opp til frokost før vi så Polarekspressen i den blå peisestuen sammen med noen andre. Så var vi en liten gjeng som møttes i gymsalen for å danse swing. Det var kjempe gøy og jeg lo ekstremt mye! Jeg fikk lært mer boogie og har blitt flinkere på å danse swing nå (selv om jeg fortsatt blir ganske svimmel etter en stund). Etter middagen måtte Sunniva reise hjem igjen til Bergen, det var skikkelig trist å se henne dra, men får snart se henne igjen.

På mandag var det 1.desember, og for en julestemning det er her! Folk stilte på morgensamling i nisselue og vi har fått en liste med nissestreker folk kan gjøre for å være med i en konkurranse. Morgensamlingen ble litt lengre enn vanlig siden vi skulle få velge forskjellige "fag" til juleverkstedet neste uke. Etter vasking og lunsj var det en ny film på gang, nemlig "Blood Diamond" (enda en DiCaprio film) som var veldig sterk og viste hvordan det er krig i ulike land i Afrika. Etter middagen og litt stilletid på rommet var det klart for "Jul på Månetoppen" i peisestuen. Og for et oppmøte! Det var ikke nok sitteplasser til alle så de siste som kom inn måtte sitte på gulvet. Det ble kjempe bra julestemning, og det hjalp veldig at vi så "Love Actually" om kvelden i tillegg.

I dag begynte vi med kristendom der vi hadde quiz helt frem til lunsj. Etter lunsjen så jeg på at folk spilte sjakk i hålen (det er morsomt å se hvordan konkurranseinstinktet tar over hos noen) før vi hadde psykologi med Christer igjen. Etter middag reiste Para og min Xsport klasse for å dra på topptur, men jeg har valgt å bli igjen her. Ryggen min er blitt verre og jeg tør rett og slett ikke ta sjansen nå før jul og utenlandsreisene våre. Derfor har jeg vært med og laget pepperkakehus med noen andre fra Heimtun og sett "Jul på Månetoppen" i dag også (det blir tradisjon i desember). Har fått vært i Fagernes og fått tak i maling til styrkerommet også, så håper på å få begynne på det snart.

fredag 21. november 2014

Xsport på blåtur!

Mandag begynte med vasking og internattime før vi hadde lunsj. I "Film i fokus" så vi "2001: en romodyssé", en utrolig spesiell film som jeg ærlig talt ikke skjønte mye av. Det var mye usammenhengende handling, masse dramatisk musikk før total stillhet, og så masse klare farger. Jeg tror over halve klassen sovnet under filmen og ingen skjønte noe som helst av tema. Men men, nå har jeg sett den og. Etter middag stakk jeg, Amalie og Renate på butikken for å handle inn til tur, og resten av kvelden brukte jeg til å pakke til blåtur!

På tirsdag begynte vi med kristendom hvor vi så ferdig "The Blind Side" og diskuterte nestekjærlighet og om å elske sin neste. Etter lunsj hadde jeg ikke valgfag, men jeg hadde psykologi med Hannes før middag. Det var utrolig interessant og vi så et par klipp om et eksperiment hvor man skulle gi støt til en annen person. Dette var så klart tilgjort, men støtene man skulle gi kunne være dødelige på det meste. Forskerne trodde at 1 av 1000 var villig til å gå hele veien opp, men utrolig nok gjorde 60% det. Etter middag var det klart for blåtur med klassen! Vi hadde ingen anelse om hva vi skulle gjøre, så når vi da stoppet utenfor hotellet i Fagernes fikk alle sjokk. Heldigvis var det bare tull (selv om mange trodde det var seriøst), og deretter var vi på vei østover.


Det føltes ut som vi kjørte i evigheter og jeg tror de fleste syntes det var rart når vi kjørte videre forbi Oslo. Sånn jeg hadde tenkt i hvert fall, så var Oslo det lengste vi kom til å dra. Men rundt kl.21-22 var vi fremme i Fredrikstad. Der skulle vi overnatte på Den Røde Mølle som var et tidligere teater men som var blitt en kirke. Det var skikkelig stilig der inne, det var en stor scene med instrumenter og kjempe bra lydanlegg, så etter en sen kveldsmat var det et par stykker fra klassen som tok av på scenen med både dans og sang.




Onsdag morgen ble ikke akkurat helt som planlagt. Det viste seg at det hadde vært innbrudd i en av bilene våre hvor noen hadde stjålet all maten vår og to dunjakker. Så etter en del forsinkelser bar det avgårde et lite stykke utenfor Fredrikstad der vi skulle spille paintball! Jeg har aldri prøvd det før og var rett og slett kjempe nervøs og giret på samme tid. Oskar og Synne hadde laget drakter til alle sammen med etternavn og hvilket lag du var på og tilsammen var vi 3 lag. Etter en halvtime med oppvarming hadde vi forskjellige varianter av spill, og for å si det sånn, jeg skjønte ingenting. Det eneste jeg vet er at jeg løp rundt og prøvde å skyte på folk som skjøt på meg, samtidig som det dugget noe sinnsykt inni masken. Det var ikke helt min greie, men nå har jeg faktisk fått prøvd det og det var skikkelig spennende i begynnelsen!




Når vi var ferdig med paintball fikk vi vite at vi skulle på hyttetur til Sverige! Så etter vi hadde skiftet til tørre klær bar det videre østover og på Nordbysenteret. Der var vi i en times tid og kjøpte mat og snop (følte vi var en flott gjeng som kom i ulltøy, stillongs og luktet svette), før vi dro et lite stykke til hytten til Synne. Og for en hytte! Kan vel egentlig ikke kalle det en hytte en gang, det var så flott der. Alle var helt målløse når de kom inn! Så etter en god dusj pyntet vi oss litt og spiste taco, før vi bare slappet av og hørte på musikk. Vi var 6 stykker som sov på en annen hytte 3 minutter unna, så vi dro vel bort dit rundt 01:30.





Torsdagen begynte med en god frokost før vi kjørte vestover  igjen. Vi hadde fått beskjed om å stille i treningstøy og det viste seg at vi skulle i en av Norges største klatreverk. Det var skikkelig svært der inne med utrolig mange løyper og flere buldrerom. Vi ble delt i 2 grupper som byttet på å buldre og klatre, og klatringen var supergøy! Det var litt av et kick å få til noe som virket nesten umulig der og da og jeg skulle virkelig ønske at vi fikk sjansen til å klatre mer. Så etter å ha fått spist litt lunsj begynte turen tilbake til skolen. Det var ikke like lett som vi hadde trodd så vi brukte sikkert 1 time bare på å komme oss ut av Oslo på riktig vei. Turen tilbake var lang og stille, tror gjengen var ganske sliten.






I dag begynte vi med vasking som vanlig før vi hadde psykologi der vi så på enda et prosjekt som handlet om noen ungdommer som ble plassert i et fengsel hvor halvparten var fanger og resten voktere. Det var nesten skremmende å se hvordan de ble behandlet etter bare 6 dager og jeg satt igjen med en kvalm følelse etterpå. Etter lunsj var det klart for swing valgfag og det er utrolig hvor mye vi har lært på så kort tid. Det blir bare gøyere og gøyere for hver gang. Jeg benyttet sjansen de to timene jeg hadde fri før middag til å vaske klær (det var på tide) og etter middagen fikk jeg trent ryggen litt. Vi skal jo ha juleball i desember og i dag fikk guttene utdelt hvilke to jenter de skal be med, så alle går rundt og er skikkelig spente. I morgen skal hele skolen opp på Beitostølen og se skirenn, så vi brukte kvelden på å lage masse plakater. Det er visst meldt minus 12 grader (snøen er kommet her), så blir spennende om vi holder varmen. Nå i kveld har jeg, Renate, Martin, Jostein og Karoline (venninnen til Renate som er på besøk) sittet på rommet mitt og snakket. Var kjempe koselig spesielt siden Anja har reist hjem denne helgen og jeg blir boende alene.. Fikk streng beskjed nå av både Jostein og Martin om at jeg MÅTTE blogge før jeg la meg, så nå er det gjort!

søndag 16. november 2014

Back to school

Vel, da var jeg tilbake på skolen og for noen travle dager det har vært!

Først og fremst hadde jeg en fin høstferie hjemme som jeg fikk tilbrakt mye med familien, jeg fikk sett broren min spille fotballkamp og fikk gått på konsert (som var kjempe bra!). På onsdag var det på tide å reise tilbake, så etter et par timer med tog og buss var jeg endelig her. Jeg kom til et bilde på døren av meg og en lapp der det stod "Velkommen hjem" fra Torkild, som hadde hengt det opp til alle i klassen. Det var utrolig gøy å se alle sammen igjen, det ble mye klemming, snakking og masse tull. Det var til og med en rutsjebane i trappen av madrasser som Jostein, Martin, Ingvild og Daniel laget. For å si det sånn, det var litt av en overgang fra å være hjemme.

Torsdag var det opp tidlig for å ha morgensamling. Etter det hadde vi linjefag der vi fikk alle timene frem til lunsj til å forberede til elevkvelden vår. Etter lunsj fikk vi nye grupper i kristendommen og det nye temaet er "kjærlighet". Vi diskuterte litt hva kjærlighet er før vi begynte å se filmen "The Blind Side". Så var det klart for perling! Det var egentlig ganske deilig å bare sette seg ned å lage noe uten noe form for press. Resten av kvelden etter middagen ble brukt til å øve, lage film, øve og øve.

Fredag begynte med vasking før vi gikk til psykologien. Her var det også nye grupper hvor vi lærte om hvordan vi oppfører oss i ulike settinger og roller. Det var skikkelig interessant og jeg gleder meg til å lære mer om det. I valgfag etter lunsj hadde jeg swing, der jeg danset både jente og gutt, og det ble skikkelig gøy når vi begynte å komme inn i det! Frem til middag lagde jeg ferdig filmen, og så var det klart for å øve igjen frem til ca.21. Deretter var det fotballturnering med en tvist. Folk hadde meldt seg på i lag som spilte mot hverandre i puljer før vi til slutt endte opp med et vinnerlag. Det som gjorde det ekstra gøy var at i hver kamp hadde lagene et handicap. Det kunne være enten å hinke, ha hendene i bakken, strake bein og armer, løpe i lenke og mye mer. Stemningen var på topp!

På lørdag trengte vi ikke å møte til morgenmøte før kl.10, som deretter ble fulgt opp av et samlivseminar. Det var en dame (ekteskapsrådgiver) som hadde foredraget og fortalte mye om forelskelse, vennskap, kjærlighet, hvordan vi skal respektere og vise at vi er glad i hverandre. Resten av dagen gikk til å pynte i gymsalen og øve, for kl.20 var det klart for elevkveld. Temaet var 80-tallet og det var gøy å se at folk hadde kledd seg ut skikkelig! Kvelden ble veldig vellykket, vi hadde åpningsshow, et par danser, to konkurranser og mer, før vi hadde kveldsmat etterfulgt av disco! Det var kjempe god stemning og det virket som om mange hadde det veldig gøy!

I dag er jeg helt utslitt. De siste dagene har bare gått i ett, og jeg tror jeg har hatt hodepine så og si hele tiden. Så i dag tar jeg det veldig med ro.

lørdag 8. november 2014

Bilder fra begynnelsen av året

Har klart å få overført bildene jeg tok i begynnelsen av året nå, så tenkte å legge ut noen av dem! Håper folk har en fortsatt fin ferie!

Første turen med skolen!


Toppen av Gjendehø
Anna Xia, Mikkel og Renate
Grilling i Fagernes

Bli-kjent-tur!

Ida Marie
Renate
Amalie og Frøydis
Toppen av Smørlifjell
Camp nr.1 med klassen

 Tur med X-sport klassene!

Elias og Sara lager 7steinsovn

Hjelledalstinden til venstre









Utsikt fra 1989 m.o.h

 Tur til Memurubu!


Skage, meg og Renate

Besseggen!


De fant dekning på dag nr.2.......
Kine, Amalie, Renate og Kaja

tirsdag 4. november 2014

Ferie igjen!

Denne uken har bare forsvunnet og jeg har selvfølgelig klart å glemme å blogge. Derfor må jeg bare beklage med en gang at jeg ikke husker nøyaktig alt vi har gjort, men jeg skal prøve så godt jeg kan å oppsummere det meste (tilgi meg Martin).

Tirsdag hadde vi en hel dag med seminar med Røde Kors. Det var en fyr fra ambulansen i Hemsedalen som var og fortalte om hva vi skal gjøre med ulike skader og det grunnleggende i førstehjelp. Vi hadde 4 etapper med informasjon, så det ble en lang dag å sitte på harde stoler. Jeg med min rygg klarte å ende opp liggende på gulvet helt bakerst i foredragssalen etter 2.etappe. Men det var veldig lærerikt å høre på, og ikke minst mye viktig informasjon. Om kvelden møttes klassen hjemme hos Torkild. Han hadde laget masse god mat, tent stearinlys og hadde musikk i bakgrunnen, så det ble utrolig god stemning!

Onsdag var det tirsdags timeplan (siden vi hadde seminar på tirsdagen) der vi begynte med kristendom før lunsj. Vi fortsatte å ha om tilgivelse hvor vi fikk se klipp fra ulike hendelser der noen har blitt tilgitt for mord, og diskuterte hva vi trodde var grunnen til at folk kunne tilgi slike hendelser. Etter lunsj hadde jeg ikke valgfag, så jeg fikk trent litt styrke før jeg hadde psykologi der vi hadde om tegn til tale. Vi fikk utdelt ulike setninger som vi skulle bruke tegnspråk for å forklare til en annen gruppe, noe som var utrolig vanskelig. Senere på dagen hadde stippene arrangert åpen mic, som vil si at de som ville kunne komme frem og fremføre hva de ville. Det var masse bra sang og dans, og det ble mye latter utover kvelden.

På torsdag begynte vi med linjefag der vi møttes i peisestuen og så filmen "Supervention" som handlet om moderne ski- og snowboardkjøring her i Norge. Det var utrolig å se alle triksene de kunne gjøre bare ned siden på en trapp eller ned bratte fjell i Canada der ingen noen sinne har stått på ski. Det ga en veldig forsmak på vinteren! Etter lunsj var det klart for kristendom igjen. Vi fikk ny lærer og ble delt inn i grupper som skulle fremføre et lite stykke fra Bibelen. Siden det var bare 2 timer med kristendom, så hadde vi valgfag etterpå der jeg hadde perling! Det er ganske morsomt at ca.15 ungdommer kan ha det så gøy med å sitte og perle mens vi hører på musikk. Etter middagen dro jeg og Anja på butikken for å kjøpe inn ting til Halloween. Jeg fikk eksperimentert litt på kvelden, noe dere kan se her:


På fredag fortsatte vi med førstehjelp bare i praktisk form. Vi ble delt inn i grupper som skulle rundt på ulike poster og drive med førstehjelp. Det var plassert ut markører som hadde vært gjennom ulike ulykker som frostskader, bilulykke, brannskader, drukning og snøskred. Det var rett og slett til tider litt ekkelt siden markørene var utrolig flinke til å spille. Rett etter middag begynte jeg med ansiktsmaling for å gjøre meg klar til Halloween om kvelden, jeg fikk både malt meg selv, Anja, Renate, Daniel og Eivind, så man kan si at det var litt travelt. Men det var ekstremt mange kule og gjennomførte kostymer i matsalen til kveldsmaten! Folk her på skolen er utrolig kreative! Stippene hadde også laget til spøkelseshus nede i den gamle skolebygningen. For å si det sånn så er jeg glad for at jeg ble værende i matsalen med Kristian, for sånn som jeg har forstått det var det veldig bra laget til. 


Meg og Tonje!

Fine Kine

Denne lørdagen ble så og si en fridag. Vi hadde ingenting som skjedde på dagen, og siden jeg blir lett hektet på noe når jeg først har begynt, ble det til at jeg brukte dagen på å male Renate. Vi eksperimenterte litt med motiv og med et levende lerret ble det ekstra spennende! Om kvelden var det tid for elevkveld med paragliding som var skikkelig gjennomført! Jeg lo så jeg skrek en god del ganger i løpet av showet. Etter kveldsmaten fikk jeg malt litt mer og her kan dere se resultatet:






Søndag begynte veldig rolig siden vi ikke måtte møte før 12:55 og så var det klart for swing! Det var rektor som hadde hele seminaret og vi danset vel i 2 timer. Det var ganske gøy på slutten når vi danset til musikk og begynte å komme inn i det! Til middag fikk vi smake rakfisk, en kjent rett her i Valdres/Fagernes, siden det var rakfiskfestival i helgen. Jeg skal ikke skryte på meg og si at jeg likte det, men det var interessant. Resten av dagen ble brukt til å bare slappe av og øve til elevkveld.

Mandag var det klart for vasking igjen, men internattimen ble litt utfordrende. Vi fikk beskjed om at vi skulle si 3 positive og 1 negativ ting til romkameraten vår, men det var utrolig vanskelig (den negative delen altså)! Jeg kom vel egentlig fram til at jeg har verdens beste roomie! Etter lunsj var det valgfag med "Film i fokus" hvor vi så filmen "7 pounds" med Will Smith. Den var utrolig bra, ikke på min topp 10 liste, men absolutt verdt å se! Ettermiddagen brukte jeg til å pakke før det ble øving til elevkveld med klassen. Det var rart å tenke på at det var siste kvelden før ferie, så jeg og Renate satt litt lengre oppe og så film. Måtte si hade til Martin også på kvelden siden han skulle reise ekstremt (!!) tidlig i dag.

Vinteren er på vei!

I dag har jeg ikke fått gjort så mye. Jeg fikk med meg morgensamling og frokost før jeg pakket ferdig og tok bussen 09:50 og deretter tog fra Gol. Det var rart å gå av i Bergen sentrum og plutselig bare være hjemme. Folkehøgskolen har blitt hverdagen min nå, og det å ikke se vennene mine hele tiden er veldig uvant. Men satser på å få en fin uke her hjemme og gleder meg til å se folket på skolen igjen neste onsdag! Ha en fin ferie folkens, spesielt du Martin (savner deeeeeg)!