Xsport

Xsport

torsdag 19. februar 2015

Solen skinner som vanlig i Valdres

Vel, snøhuleturen gikk ikke helt som planlagt.. Vi kjørte opp forbi skolehytten, tok på oss skiene og begynte å gå innover. For en person som ikke kan huske å ha gått på bortover ski siden midten av barneskolen må jeg innrømme at jeg hadde null kontroll på fjellski. Tror jeg trynte minst 10 ganger på bare flat løype. Legg merke til det, BARE på flat løype. Så dere kan selv tenke dere hvordan det gikk i nedover bakker uten løype. Men men, vi kom nå oss fram til stedet Torkild hadde sett ut til tross for en god del vind og piskeslag i ansiktet av snøen. Alle gruppene satte i gang å grave inngangene på snøhulene før vi plutselig hørte et drønn og følte at vi sank flere cm ned i snøen. Jeg husker bare alle fjesene som snudde seg forskrekket rundt og et øyeblikks stillhet før alle begynte å snakke i munnen på hverandre "Hørte dere også det?", "Hva var det som skjedde?" og "Herregud!". Så etter en del diskusjon og funnet av en lang sprekk på toppen av hele siden vi skulle ligge på, bestemte vi oss for å trekke oss tilbake med stor respekt for naturen. Men i stede for å dra tilbake til skolen, hentet vi Amalie og Jostein og dro videre til Beitostølen hvor Synne stipp hadde en hytte. Etter en dag ute i kulden var det godt å komme inn og få i seg varmen før vi fikk krype sammen i sengene.

Onsdagen etter frokost ryddet vi ut av hytten før vi var ute i snøen der noen hoppet på ski og lekte Stratego. Rett og slett en veldig fin dag hvor solen skinte og det ble skikkelig påskestemning. Vi kom tilbake til middag og resten av dagen ble brukt til å slappe av og forklare hvorfor en snøhuletur ble til en hyttetur.

Torsdagen skulle vi dra på utdanningsmessen i Lillestrøm etter lunsj, så jeg gikk meg en tur med staver før lunsj. Tydeligvis skal det gi meg ekstra bevegelse i ryggen men jeg må si at jeg føler meg passe dum når jeg kommer gående med skistavene mine inn på Rema 1000. Møtte på et par folk som ga meg rare blikk og da jeg gikk forbi en gammel dame med rullator kan jeg sverge på at jeg følte meg like gammel. Men samtidig var det veldig praktisk i noen situasjoner spesielt nå som det er så mye is over alt, så det var noen øyeblikk hvor jeg var forundret over at skistaver ikke er påbudt å gå med her om vinteren. Men men, etter lunsj ble vi kjørt til Lillestrøm hvor jeg tenkte at her kunne jeg endelig få bekrefte hvor jeg ville studere til høsten, men for å si det sånn, jeg var bare mer forvirret når jeg gikk derifra. Det var stender over alt og de som står der huker tak i deg og skal selge skolen sin mest mulig, minnet nesten om shoppinggatene i Syden. Fikk jo snakket med en del hyggelige folk men det var vanskelig å finne noe som virkelig virket interessant siden nesten alle prøvde å selge skolen sin med drops, penner, vafler, spill og fadderuken i stede for å faktisk fortelle hvordan studiene var. Så etter en lang dag bar det tilbake til skolen igjen. Jeg fant ut at i løpet av dette skoleåret har jeg hvert fall lært en ting, nemlig å sove på buss. Jeg har ikke vært vant til å kunne sove mens vi kjører, men nå sovner jeg gjerne etter 20 minutter (kanskje mindre). Tror kroppen er innstilt på at dette er de pausene vi får og at jeg må utnytte de til det fulle.

Fredag var det vasking igjen før studier og yrker hvor jeg begynte å søke skoleplass på ulike skoler. Skal si noen krever mye i søknadene. Måtte utdype og fortelle på en kort og presis måte hva jeg syntes var en god film og hvordan fremtiden ser ut for filmbransjen. Helt ærlig kan jeg ikke huske å ha tenkt over det tidligere, så det ble en del frustrasjon før lunsj. Etterpå ryddet jeg rommet og fikk vasket litt klær før jeg var oppe i hålen og tilbrakte kvelden med å snakke med folk.

Lørdagsseminaret denne uken ble veldig annerledes enn ellers. Han som egentlig skulle komme var blitt syk så derfor hadde lærerne og stipendiatene kommet opp med noe sprell. Vi skulle bruke hele dagen på å lage en musikkvideo til sangen "Pinne for landet" av Freddy Kalas. Jeg må bare si at det er det gøyeste seminaret vi har hatt i år, det var faktisk fantastisk! Vi ble delt inn i 4 grupper (det var mange som var på hyttetur denne helgen, så vi var ikke så mange igjen på skolen) som fikk en liste over ting vi måtte ha med i filmen: en pinne, fem personer som vinker, en cola, en som spiser Dumle, alle på gruppen og null inntak av alkohol. Vi kunne i tillegg få bonuspoeng for å ha med lokale folk og en flashmob. Jeg kom på gruppe med Renate, Ingrid, Emma, Kristian, Lars Erik, Maria, Kari, Kaja, Maren og Anna Lena, og for et team! Alle var giret på filmen og åpen for alt mulig så stemningen var på topp hele tiden. Vi filmet på Heimtun og var nede på senteret i Leira og hadde en kjempe morsom dag! Alle filmene ble vist på kveldsopplegget 19:30 i foredragssalen og det var gøy å se hvordan alle gruppene hadde funnet ulike måter å løse oppgaven på. Etterpå hadde stippene gjort klar med brettspill, fastelavensboller og beerpong (med brus så klart) inne i matsalen frem til kveldsmaten. Etter kveldsmaten skulle vinneren av beste musikkvideo bli kåret og jeg tror de fleste var ganske spent. Gruppen min klarte å stikke av med seieren, så vi vant pizza fra Tasty House. Alt i alt en strålende dag!

Søndagen var veldig rolig og jeg brukte den til å rydde og vaske rommet til Anja skulle komme om kvelden. Folk kom tilbake fra hytteturen i løpet av ettermiddagen og plutselig var matsalen full igjen som den ikke har vært på lenge. Til kveldsmaten fikk vi fasteavensbollene vi laget kvelden før og det endte med en liten kremkrig på kjøkkenet mellom Kristian og Marius som gikk ut over Marie. Etter kveldsmaten var vi en liten gjeng som var på rommet til Marie og spiste litt kake før plutselig Anja stod i døren og jeg endelig fikk sett roomien min etter 6 uker.

Mandag var jeg oppe 07:00 for å gå til Fagernes, jeg hadde nemlig kiropraktortime 08:15 og jeg må ærlig si at jeg var ganske nervøs siden jeg aldri hadde vært hos kiropraktor før. Men hun var veldig flink og fant faktisk ut hva som var problemet med ryggen min, så nå får jeg faktisk fikset opp i det, noe som var utrolig betryggende! Var tilbake på skolen før lunsj og fikk snakket med Anja, Renate, Anna Xia og Emely før lunsj og redesign. Jeg hadde ikke noe mer å redesigne, så jeg og Susanne fant ut at vi skulle lage våre egne klær fra bunn av. Det var kjempe gøy og utrolig vanskelig! Etter middagen var jeg med å spille fotball i gymsalen før jeg brukte resten av kvelden på å prøve å sy ferdig skjorten jeg lager.

På tirsdag reiste resten av klassen på kitekurs, jeg valgte å prioritere ryggen min og bli igjen her på skolen for å gå på ny kiropraktortime. Det var ganske surt å vite at de andre fikk kite mens jeg var igjen her, men konsentrerte meg om at nå får jeg endelig fikset ryggen. Så jeg chillet med strikking valgfag (ta det med ro, har ikke begynt å strikke selv) før jeg malte på styrkerommet. Etter middagen slappet jeg av og var med et par folk før jeg tok kveld ganske tidlig.

Onsdagen ble en ganske slapp dag, jeg chillet og malte frem til middagen før Anja kjørte meg til kiropraktoren som fikk knekt litt opp i ryggen min. Resten av kvelden var vi en god gjeng som så "Life with Helen" og "Mambo" i den blå peisestuen og slappet av.

I dag har jeg ikke så mange planer, må en tur på butikken og pakke siden alle reiser på ferie i morgen. Har tenkt å gå meg en tur med stavene og trene litt styrke for ryggen. Anja lurte på hva som hadde skjedd med meg som hadde planer om det, og jeg må innrømme at jeg har stilt meg selv det samme spørmålet. Men, jeg får vel bare hive meg i det siden jeg plutselig fikk det for meg!

tirsdag 10. februar 2015

Enda en uke forbi

Torsdag etter frokost dro hele klassen av gårde til Lillehammer hvor vi skulle spille curling. Vi fikk instruksjon og ble delt inn i lag som spilte mot hverandre, det var mye knall og fall og latter og stemningen var kjempe god. Det var veldig gøy og utrolig vanskelig! Det å beregne hvor hardt du skal sende steinen sa'tidig hvordan den curler og hvor den skal havne,.. La oss bare si at det ikke var så ofte den havnet der den skulle. Vi kom tilbake til middag og resten av kvelden brukte jeg til å forerede meg til torsdagsmøtet hvor jeg hadde blitt bedt om å snakke litt. Temaet var "tvil" hvor jeg og noen andre fortalte litt om vårt syn på tro. Vi fire som snakket hadde ganske ulikt syn, alt fra ateist til kristen, så det ble veldig interessant.

Fredag hadde jeg igjen studier og yrker etter frokost og vasking. Jeg er fortsatt ikke helt sikker på hva jeg vil studere enda, men begynner å få sortert ut ting jeg ikke vil, haha. Resten av dagen brukte jeg til rydding og å slappe av før det var bordtennisturnering i gymsalen. Jørgen stakk av med seieren og stemningen var på topp!

Lørdag var det tid for seminar hvor vi hadde besøk av tvillingene Einar og Oddvar Ellseth som gikk Norge på langs etter at begge to hadde hatt hjerteproblemer. Det var spennende å høre om turen deres og alle opplevelsene de hadde hatt, og jeg tror de inspirerte mange på skolen til å prøve det selv. Seminaret var ferdig relativt tidlig og frem til middag var de fleste på rommene og bare slappet av. Det var FA som hadde ansvar for elevkveld og de arrangerte en ny Bingo-variant hvor det i stede for tall var navn på folk på skolen. Etter kveldsmaten var vi en liten gjeng som så "The Switch" i den blå peisestuen før det bar til sengs.

Søndag ble nok en gang en rolig dag hvor jeg malte litt, ryddet litt, spilte fotball og slappet av. Det var en liten vannkrise denne dagen siden det hadde skjedd noe problemer i Leira, så vi gikk flere timer uten vann. Men det ordnet seg i løpet av dagen og folk fikk endelig gått på do! Om kvelden så jeg "Need for Speed" med Aleksander før jeg spilte litt biljard og endte opp å se ferdig en film med Sondre før jeg la meg.

Mandag var det vasking og internattime hvor vi snakket om ulike roller før jeg hadde redesign. Jeg laget ferdig to singleter og har begynt å tenke på nye prosjekt til neste gang. Jeg har fått kjøkkentjeneste denne uken så etter middag ble jeg stående i oppvasken før jeg møtte klassen for å planlegge tur. Har fått bestilt meg time til kiropraktor også nå, så spent på hvordan det kommer til å gå. Før kveldsmaten dro jeg, Margretha, Solvor og Torkild til svømmehallen i Fagernes og svømte og øvde på stup. Resten av kvelden gikk til å pakke og være med Renate som endelig var tilbake fra tur.

I dag har det ikke skjedd så mye hittil. Jeg stod i oppvasken etter frokost og har brukt resten av tiden til å pakke siden vi skal på snøhuletur i dag. Er veldig spent på hvordan det kommer til å gå, men har en backupplan i tilfelle ryggen blir for vond. Så da er det bare å satse på at alt går fint og gleder meg til å komme tilbake på skolen i morgen og dusje!

onsdag 4. februar 2015

Tilbake i vintereventyret

Skal si tiden går fort her nå! Har helt glemt å blogge og plutselig har nesten 2 uker forsvunnet rett foran meg! Nesten skummelt hvor fort dagene forsvinner..

Lørdagen etter Østerrike hadde vi et ganske annerledes seminar med KFUK-KFUM som het "Tough Road" som rett og slett var et spill der det handlet om å overleve. Selve spillet gikk ut på å vise kaffens vei fra kaffebønder til kafé og alle vi elevene fikk utdelt ulike roller på forskjellige deler av "rangstigen". Jeg fikk rollen som kaffebonden Don Pepe og måtte klare å få solgt kaffen min for en grei sum for å forsørge familien min. Dette skulle skje i løpet av én runde som tilsvarer ett år i spillet. Det ble ganske vanskelig etterhvert siden vi fikk ulike hindringer og konflikter underveis, men jeg klarte nå å overleve spillet! Kjente etter en stund at jeg var ganske lettet over å bare være bonde med tanke på at jeg bare måtte selge i stede for å være høyere oppe i systemet der de måtte, kjøpe, registrere og selge. Fikk rett og slett et godt innblikk i hvordan systemet fungerer i dagens samfunn. Dagen gikk relativt fort og på kvelden var det quiz som jeg ikke har vært på på evigheter (Aleksander og Renate fikk meg med), noe som ble veldig gøy! Om kvelden var det Hund som hadde elevkveld hvor de viste en selvlaget film.

Søndagen benyttet jeg sjansen til å bare slappe av, så det ble ikke en veldig produktiv dag akkurat..

Mandagen var det på'an igjen med morgensamling og bytting av vaskesteder. Har nå begynt å vaske i matsalen på hovedbygget. Etter lunsj hadde jeg redesign hvor jeg laget ferdig en vest med mønster (tenker å legge ut bilde når jeg er ferdig med de fleste prosjektene) før jeg begynte på et nytt prosjekt på styrkerommet, denne gangen ble det Hulken!

Tirsdag var det ishockey før lunsj og så hadde vi avspasering der vi fikk sjansen til å pakke. Resten av ettermiddagen ble brukt til å male.

Onsdagen reiste klassen på tur til skolehytten hvor målene var å få tilbringe mer tid med klassen, kose oss og sove! Det var en utrolig koselig tur midt i vintereventyret og det meste av dagen gikk med til å fyre i peisen, lage taco, planlegge elevkveld, spille spill, snakke sammen og bare ta livet med ro. Fant noen sangbøker der hvor vi fikk testet sangstemmene og jeg klarte å finne masse sanger jeg kan huske mamma og pappa sang til meg på sengekanten når jeg var liten. Det var rett og slett en utrolig bra kveld!

Torsdagen sov vi lenge, tror ikke vi hadde frokost før nærmere halv 12 hvor vi fikk eggerøre og bacon. Resten av dagen kunne vi gjøre det vi ville, noen stod litt på ski og var ute og lekte, mens flesteparten satt inne og spilte spill. Så fikk vi ryddet og vasket hytten før vi dro tilbake til skolen igjen til middag. Om kvelden var jeg på torsdagsmøtet hvor Torgeir fortalte sin sterke historie om sin fortid. Den gjorde et stort inntrykk!

Fredag var det vasking før studier og yrker (er fortsatt ikke blitt noe klokere på hva jeg vil). Resten av ettermiddagen ble brukt til å vaske klær og rydde litt, merker at jeg ikke har godt av å bo alene på rom.. Om kvelden hadde stippene arrangert en konkurranse som gikk ut på å dekorere en kake på den kuleste måten. For å få tak i pynt måtte vi løse ulike oppgaver og vi skulle være ferdig innen 1 time med pynting og klare til å presentere hva vi hadde gjort og hvorfor. Det var utrolig gøy og stressende! Gruppen min laget innspurten på en skistadion med tribune og målområde. Vi fikk 2.plass!

Lørdag var det FA og Xsport 1 som hadde skiseminar. Alle klassene dro til den videregående skolen her hvor de hadde laget til hopp, kuleløye, alpinløype og akebaner. Det ble mange konkurranser og mye moro! Om kvelden var det vår klasse som hadde elevkveld hvor vi hadde konkurranse med mye tenking før den store finalen. Tror det ble ganske vellykket og litt annerledes enn vanlig.

Søndag fant jeg ut at jeg faktisk måtte gjøre noe, så jeg stod opp til frokost og brukte mye av dagen på å rydde og male. Etter middag var jeg med på fotball for første gang i gymsalen, jeg klarte meg helt fint til å ikke ha spilt på evigheter! Søndag var det også Superbowl så vi var en god del som satt i den blå peisestuen store deler av natten og så på Seattle Seahawks mot New England Patriots. Det var veldig spennende, men klarte ikke å se ferdig hele kampen.

Mandag var det vasking igjen før redesign hvor jeg lager to singleter med litt ekstra dekor. Om ettermiddagen gjorde jeg ferdig Hulken, ble ganske fornøyd med den! Nå trenger jeg bare å komme på noe nytt jeg kan male.



I går handlet dagen bare om én ting; ishockey. Før lunsj hadde jeg ishockey valgfag før vi spilte med klassen frem til middag. Kan vel mildt si at jeg er verre enn Bambi på isen, men klarte å bruke mine ferdigheter som keeper, så jeg ble rett og slett stående i mål (hvis jeg hadde beveget meg hadde jeg aldri kommet tilbake til mål). Verket godt i beina etter de to øktene.

I dag ble jeg liggende i sengen med min gode venn varmeflasken siden ryggen min ikke var noe bra. Så etter en langstrakt dag med lite action var jeg utrolig spent på hva vi skulle gjøre med klassen om kvelden. Vi hadde bare fått beskjed om å stille kl.20 i varme klær og ingen av oss skjønte noe som helst, bortsett fra at guttene hadde planlagt noe siden ingen av dem var der. Så da vi jentene gikk nedover fikk vi plutselig se fakler langs veien og over til den lille øyen nede ved campingen. Da vi kom til enden av stien av fakler hadde guttene laget bål, kakao og scones til oss. Det var utrolig koselig og stemningen var magisk! Det å sitte der i minusgrader, spise god mat i godt selskap under stjerneklar himmel og fullmåne. Tusen takk for den opplevelsen! Når vi kom tilbake på skolen var vi en liten gjeng som samlet oss i stuen på Heimtun og hørte på musikk og spilte spill.