Xsport

Xsport

tirsdag 19. mai 2015

Snipp snapp snute

Det er absolutt ALT for lenge siden jeg blogget, men jeg har jo hatt mine grunner. Skoleåret er over og det var rett og slett viktigere å være med folk enn å blogge. Og siden det er en stund siden så beklager jeg at jeg ikke husker så mye av de siste ukene.

Vel, tirsdagen etter det siste blogginnlegget hadde jeg drømmefanger valgfag der vi var enda færre enn sist gang (tror vi bare var 3 elever), men det var ganske koselig. Etterpå hadde vi linjefag og om jeg husker riktig så tror jeg klassen var og buldret. Vi skulle i hvert fall ikke gjøre veldig mye siden vi skulle være med klassen og IP senere på kvelden etter kveldsmat. Men det vi hadde fått beskjed om at skulle bli en kosekveld viste seg å bli den mest stressende kvelden jeg har opplevd her på skolen. Vi satt i sofaen i sikkert 10 sekunder før vi fikk beskjed om at alle måtte pakke i en sekk hva vi trengte for å være ute én natt, de første som var ferdig fikk en fordel, de siste fikk en straff. For et kaos! Ingen visste om det var seriøst, men vi løp til rommene, pakket med oss det vi fant og løp tilbake til hovedbygget. Der ble sekkene tatt fra oss, vi fikk et nummer på armen, mobilen ble skrudd av og pakket inn i plast før alle ble plassert inn i bussene. Vi kjørte oppover mot skolehytten, men svingte av mot et hogstfelt hvor vi ble møtt av Line og Tor Håkon i fargerike. Det neste vi hørte var "Velkommen til Hunger Games". Jeg kan ærlig innrømme at jeg fikk en smule panikk av tanken på å løpe rundt og drepe folk, det er ikke akkurat min store drøm, men nå har jeg gjort det og. Minus det å drepe noen, haha. Vi fikk høre reglene før alle sammen løp for å spre seg utover området. Jeg endte opp i en trio med Emely og Therese, noe som viste seg å være en ganske grei størrelse på en gruppe. Vi klarte å bevege oss fort, var få nok til å gjemme oss godt, men mange nok til å ikke være et lett bytte. Men snakk om å bli stresset. Jeg kan ikke fordra sånne ting der jeg ikke aner hva som skjer, men men, sånn ble det nå bare. Vi klarte å gjemme oss veldig godt tydeligvis, men det ble fort kaldt (det begynte jo å snø!), sulten kom, og plutselig kom mørket. Vi fant rett og slett ut at mat og varme var mer fristende enn å ligge ute i skogen midt på natten. Så det ble nesten et lite felles selvmord, men maten var verdt det! Vi ble stående på fellesområdet for de døde en god stund og grillet og koste oss, leken skulle vel egentlig vare hele natten, men siden en god del ble drept, så ble det litt fortgang og til slutt stod bare Johannes igjen. Det var utrolig godt å få kunne legge seg i sengen når vi kom tilbake kl.02, og jeg sovnet med en gang.

Onsdagen fikk vi fri siden Hunger Games varte veldig lenge, så jeg regner med det ble en veldig slapp dag med litt maling på styrkerommet.

Torsdagen derimot skjedde det ganske mye igjen for nå var det duket for bryllup! Dagen begynte med forberedelsestid hvor vi fikk gjøre oss klare og pynte oss til vi skulle i kirken kl.16. Der ble det vielse hvor en sjalu eks brøt inn, før maoriene feiret kysset til brudeparet. Da vi kom tilbake til skolen, var det dekket på langbord i gymsalen og alle skulle presentere seg selv. For å si det sånn, jeg forventer ikke å treffe på flere av disse rollene senere i livet; Jan Thomas, Kurt Nilsen, Spice Girls, Backstreet boys, Lars Monsen, Trine Rein, Team Rocket, prinsessen av India, The Avengers og mange fler! Jeg derimot hadde en ganske liten rolle i forhold, jeg var lillesøsteren til bruden og skulle være skikkelig fjortiss, noe som er ganske utenfor min komfortsone. Så det ble litt Hubbabubba bobler, spilling på mobilen, frekke svar, autografsamling og en liten tale som rollen min måtte ha. Ut i fra tilbakemeldingene jeg har fått, så klarte jeg å være fjortiss, så da er jeg fornøyd! Det var litt av et bryllup og det varte hele kvelden med masse dans helt til slutt. Jeg kan med en gang si at det er det morsomste bryllupet jeg noensinne kommer til å være i!

Fredagen var det 1.mai, så vi hadde fri igjen. Da skjedde det heller ikke så mye, Anja hadde besøk av litt familie, jeg spilte litt fotball og resten har jeg rett og slett glemt.

Lørdagen var det klart for seminar igjen, denne gangen med rektor på skolen. Han snakket om livet etter folkehøgskole som handlet om mange praktiske ting som forsikringer, boligjakt, økonomi, studier, osv. Om kvelden hadde Cuba årets siste elevkveld hvor de hadde innslag fra flere forskjellige filmer; Shrek, Olsenbanden jr., Harry Potter, High School Musical og mange flere.

Søndagen var nok en gang rolig og stille, men nesten for kjedelig. Siden vi er vant med at det skjer ting hele tiden på skolen og dette var den tredje fridagen denne uken, så var det litt i overkant. Men jeg fikk malt litt som vanlig og spilt fotball.

Så var vi i gang med de aller siste ukene på skolen. Vi begynte dagen med litt info før vi skulle vaske fellesareal. Etterpå var det dugnad ute hvor jeg først vasket garasjen med Nora og Anne Gudrun, for deretter å fjerne reklame fra en vogn sammen med Torgeir, Daniel og Anna. Jeg kan ikke helt huske hva som skjedde etter det, men jeg og Renate kastet i hvert fall ball og jeg mener å huske at det var badminton kamp mellom Marie og Kristian. Om kvelden fikk jeg og Anja rose på døren, som vi forresten aldri fant ut hvor kom fra (ikke vær sjenert!).

På tirsdagen begynte vi med veiledning hvor vi ble delt i grupper og skulle se for oss hvor vi var om 10 år. Det var ganske interessant å høre hvilke drømmer andre hadde og å kjenne på flere drømmer jeg har hatt siden barndommen. Etter lunsj var det vasking av fellesarealet, klassen vasket buldrerommet og skistallen, og det gikk faktisk overraskende fort! På ettermiddagen skjedde det ikke så mye før Anne Gudrun hadde seminar om turen sin til Sarek. Hun viste bilder og forklarte hvor de hadde gått og inspirerte andre som kunne tenke seg å dra på en sånn tur over flere dager. Etterpå var det quiz som Nora og Ida Marie stod for, hvor det dukket opp en del vanskelige spørsmål (jeg følger ikke med på hvilken farge bilen har som passerer kl.17.03).

Onsdagen dro hele skolen inn til Fagernes og grillet, spilte fotball, volleyball, frisbee, hadde sykkelløp, gikk på slak line, og bare koste oss rett og slett. Det var så og si en perfekt dag med unntak av litt kaldt og grått vær. Når vi kom tilbake malte jeg og Emely på styrkerommet og bare slappet av.

Torsdagen skulle egentlig hele skolen på fjelltur, men på grunn av dårlig vær ble det badeland i stede! Så dermed bar turen til Gjøvik hvor vi badet og moret oss i flere timer. En kjempe gøy opplevelse! Jeg tror ungdomsskoleelevene ble flaue over hvor barnslige vi var. Da vi kom tilbake begynte jeg og Sondre å se filmen "Zodiac", fikk dessverre ikke sett den ferdig siden vi i Xsport 2 skulle sette på plass stoler i gymsalen. Etter kveldsmaten var det siste torsdagsmøtet på skolen, noe som ble veldig gøy og emosjonelt da venninnen til Mia kom på besøk og fortalte om sin tro. En fin avslutning på en fin tradisjon.

På fredagen hadde vi korøving og generalprøve til avslutningsfesten før resten av dagen ble brukt til å pakke. Jeg ble faktisk ferdig med styrkerommet og fikk signert det største prosjektet jeg har hatt noensinne. Mamma, pappa og Benjamin kom på kvelden og vi dro til Fagernes for å spise, noe som var kjempe koselig.

Lørdagen ble nok en hektisk dag med avslutningsfest. Jeg viste familien litt rundt på skolen og fikk pakket i bilen før selve festen begynte. Det var mange taler og underholdning i form av dans, rap, film, klovner og kor. Det var ikke så mage som klarte å holde tårene tilbake når alle de ansatte og stippene kom med et banner der det stod "Vi kommer til å savne dere!" mens vi sang venner for livet. Etterpå var det mat før det selvfølgelig ble masse bilder. Familien dro i 5-6 tiden og resten av kvelden slappet vi bare av.

Søndagen ble tilbrakt oppe i hålen hvor det var fullstendig kaos siden alle løp rundt og skrev i årbøker. Det var i tillegg volleyballturnering og stemningen var på topp. Det skjedde vel ikke så mye mer siden hele dagen ble brukt til å skrive, og jeg vet om folk som satt oppe så og si hele natten.

Mandagen var det litt info og vasking av internatet, hvor jeg og Anja vasket gangen i 2.etasje, en veldig grei jobb! Etter lunsj var det linjeavslutning hos Torkild hvor vi fikk boller, skrive i årbøkene til hverandre og se tilbake på bilder fra året. Om kvelden arrangerte stippene mimrekveld hvor vi sa tilbake på morsomme hendelser og videoklipp fra høsten og turene folk har vært på. Det var kjempe koselig! Jeg ble sittende lenge med Johannes og bare snakke før jeg tok kvelden relativt tidlig.

På tirsdagen var det grundig vask av eget rom før det enda en gang var skriving i årbøkene. Det ble på en måte veldig sosialt siden alle satt i matsalen og i hålen, selv om jeg ble stresset bare av å se på andre som leitet etter bøker. Om kvelden hadde vi internavslutning med flere forskjellige innslag, både nye og fra tidligere i år. Det ble skikkelig latteranfall!

Og så var det siste skoledag. Dagene forsvant egentlig bare og det var rart å låse rommet og levere inn nøkkelen om morgenen. Alle spiste en god, lang frokost hvor det var taler og allsang og så klart mye grining! Herlighet som vi gråt, alle sammen, både gutter og jenter, lærere og elever, det var et tragisk syn. Men vi innså vel alle at vi var ved veis ende. Eller, ikke helt ved veis ende, så og si alle elevene og stippene dro opp til en hytte i Aurdal for å ha fest. Men tårene kom allikevel. Festen ble vellykket da, det var kjempe god stemning til tross for en del grining der også.

Hvis du trodde at vi gråt mye på onsdagen (det gjorde vi for så vidt), så gråt vi enda mer på torsdagen. Jeg tror jeg gråt konstant fra klokken var 09:30 til vi dro kl.13. Det var rett og slett en forferdelig opplevelse å måtte skilles fra så mange folk jeg har blitt kjempe glad i. Og så bar veien hjem. Etter å ha felt så mange tårer at jeg var nesten dehydrert var det et under at jeg faktisk begynte å gråte på toget også. Men sånn er det nå bare. Det viser hvor mye dette året har betydd for oss alle sammen!

Og med det vil jeg si tusen takk for et fantastisk år! Jeg kommer til å savne hver og en av de jeg har fått møtt dette året, jeg er så utrolig glad i dere alle sammen! Og jeg gleder meg helt ekstremt til å se dere igjen! Så da sier jeg takk for meg, dette blir nok det siste som kommer her på bloggen. Men hvem vet, kanskje det er et nytt eventyr rundt neste sving..
Snipp snapp snute, så var eventyret ute.